2024. május 5. - Györgyi

Horváth "ingyenesbkv" Csabát vizsgálja az APEH

Horváth Csaba szerdai sajtótájékoztatóján azt firtatta, véletlen-e, hogy a kormányváltás előtt kap kézhez APEH-vizsgálatról szóló értesítést. A szocialisták főpolgármester-jelöltje reméli, hogy a leendő kormány semmilyen hatóságot, szervezetet nem fog politikai megrendelésre utasítani és felhasználni.
2010. május 5. szerda 12:33 - HírExtra
Elmondta: az adóhatósági vizsgálatról szóló értesítés olyan gazdasági társasággal kapcsolatos, amelynek már nyolc éve nem tagja.

Véletlen-e, hogy az értesítést Horváth Csaba képviselő névre kaptam, miközben a gazdasági társaságot már nyolc éve az édesanyám vezeti egyedüli ügyvezetőként? - tette fel a kérdést, majd hozzátette: nem véletlen, hogy azt mondja, a jövő elkezdődött.

Horváth Csaba azt is felvetette, véletlen-e, hogy az értesítés képviselő megszólítást tartalmaz, holott szerinte a társaság képviseletére jogosult személy megszólítása ügyvezető igazgató.

Mindezért azt kérdezte: véletlen-e az, hogy az APEH nem a Magyar Köztársaság közhiteles nyilvántartásának, illetve a Fővárosi Bíróság Cégbírósága által vezetett és nyilvántartott adataiból dolgozik?

A szocialista politikus azt is furcsállta, hogy az adóvizsgálatra kijelölt ügyintéző és az adóvizsgálatot elrendelő ne lenne azzal tisztában, hogy az APEH ugyanazon igazgatóságán, ugyanazon főosztályán, körülbelül másfél hónapja folyik az előbb említett cégnél szigorú adóellenőrzés?

Véletlen-e az, hogy az újabb vizsgálat épp a kormányváltás idején vált esedékessé, egy volt kormánytaggal, az MSZP főpolgármester-jelöltjével összefüggésben? - tudakolta.

Horváth Csaba a Képviselői Irodaház melletti parkban tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: reméli, hogy a leendő kormány semmilyen hatóságot, szervezetet nem fog politikai megrendelésre utasítani és felhasználni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását