2024. április 20. - Tivadar

Féláron a ligetbe!

Összefogott az Állatkert, a Vidámpark, a Fővárosi Nagycirkusz, a Széchenyi fürdő és a Széchenyi kertvendéglő. Liget kártya néven új szolgáltatást vezettek be, amivel az összes intézmény látogatható 1 illetve 2 napon át, kedvezményesen.
2010. május 5. szerda 07:17 - HírExtra
Összefogtak a nagyok

A Széchenyi Kertvendéglő
Az étterem Budapest patinás épületében, a Széchenyi Fürdőben található.A város egyik legnagyobb, fedett, padlófűtéses kerthelyiségével várják a különlegességek kedvelőit és a klasszikus magyar konyha híveit egyarát.
Ezentúl sokkal kedvezményesebb áron lehet szórakozni a Városligetben. Az ott található intézmények többsége összefogott és megalkották a Liget kártyát. Az új szolgáltatással főleg a turisták életét szeretnék megkönnyebbíteni a rendszer megalkotói.

A Széchenyi kertvendéglőben megrendezett sajtótájékoztatón Dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állatkert igazgatója elmondta: Az öt intézmény nem titkolt célja, hogy visszaállítsa és növelje a Liget régi jó hírét, presztízsét. Ez volt a világ egyik első nyilvános, mindenki számára nyitott parkja, ma pedig Budapest legnagyobb közparkja. Ennek a hagyománynak megőrzését tűzték ki célul a Városliget intézményei, amikor összefogva létrehozták a Liget Kártyát.

Az egynapos Liget Kártya 7.500 Ft-ba kerül, ezzel egy nap alatt meglátogatható az Állatkert és a Vidámpark, megtekinthető a Nagycirkusz műsora, fürdeni és napozni lehet a Széchenyi Fürdőben, miközben egy háromfogásos menüebédet is el lehet fogyasztani a Széchenyi Kertvendéglőben. A két napos kártya ára 9.500 Ft. Aki ezt vásárolja meg, az ugyanezt az öt helyszínt 48 óra alatt tudja körbejárni.



Feszes tempó

Nem jogosít azonban korlátlan „fogyasztásra” az új kártya: minden szolgáltatást csak egyszer vehetünk igénybe a két napos kártya esetében is. Így gondosan meg kell fontolja a látogató, hogy mely programokat részesíti előnyben, ráadásul az egy napos kártya esetében zsúfoltnak is tűnik a program. Például a kisgyerekkel érkező család könnyen a programtorlódás áldozatává válhat.

Nehéz elképzelni, hogy a reggel még az oroszlánokkal együtt üvöltő fiatalok, délben csak 1-2 órát fognak eltölteni a Széchenyi langyos vizében, hogy később elfogyaszthassák háromfogásos ebédjüket. Majd rohanás a hullámvasútra, majd a nap végén nagypihenő a Fővárosi Nagycirkusz előadásán. Elsőre zsúfolt napnak tűnik.

Ezért- bár drágább- de mégis szerencsésebb választás a két napos kártyát megváltani, mert még így is több ezer forintot spórolhatunk. Az öt résztvevő intézmény szolgáltatásainak összértéke ugyanis elérheti a 15.000 Forintot, azaz a Liget Kártya megvásárlásával akár fél áron lehet eltölteni egy teljes napot a Városligetben. Ekkora kedvezményt egyetlen discount kártya sem kínál jelenleg a magyar piacon.

A program csomag minden korosztály igényeit kielégíti, ráadásul összehangolja a különböző szolgáltatásokat, így a turistáknak nem kell egyesével keresgélniük a szórakozási lehetőségeket. Így egyaránt jól kihasználható, és kedvező lehetőséget kínál, az egyénileg utazóknak és az utazási irodáknak is. A Liget kártya megvásárolható egyebek közt az elfogadó intézmények pénztáraiban, a Tourinform irodákban, szállodákban és utazási irodákban, valamint kiemelt BKV jegypénztárakban.



Eladja önmagát

A szervezők a sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy kezdeményezésük még csak most rajtol, sok tekintetben még gyerekcipőben jár, de az évek során fejlesztik, bővítik a kártyával igénybe vehető szolgáltatásokat. Így például a későbbiekben csatlakozhatnak a szintén a Városligetben található múzeumok, a Fővárosi Műjégpálya és a Petőfi Csarnok is.
A szervezők gondolkodnak továbbá a belvárost a Városligettel összekötő Kisföldalatti vonalának barátságosabbá tételéről is.

A Liget kártya jelenleg vonalkódos kártyaként funkcionál, a bevezetői ezt a megoldást találták költséghatékonynak. Újságírói kérdésre elmondták, hogy amennyiben a jövőben hamis kártyákkal találkoznak, felülvizsgálják az elképzelést és bevezetik a chipkártyás rendszert a hamisítványok kiszűrése érdekében.

A Liget kártyának nem csinálnak nagy reklámot, úgy vélik, a Városliget és a benne található öt szórakoztató intézmény önmagában vonz annyi látogatót (évi 3 millió vendég), hogy a kártya a jövőben „eladja magát”.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását