2024. április 27. - Zita

Leépítések, ingatlaneladások az MDF-nél

Ingatlanoktól, munkatársaktól válik meg az MDF, miután jelentősen csökken a párt állami támogatása amiatt, hogy nem sikerült az új Országgyűlésbe bejutnia - erről Herényi Károly, az MDF ideiglenes elnöke beszélt pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.
2010. április 30. péntek 13:56 - HírExtra
A politikus arról egyelőre nem beszélt, hogy pontosan hány munkatárstól és hány ingatlantól válna meg a párt, ez még - mint mondta - "nem állt össze".

Az anyagi helyzetünk bizonyára nehezebb lesz - mondta a párt ideiglenes elnöke, aki utalt rá, a Fidesz is volt már olyan helyzetben, hogy a Lendvai utcai székházat el kellett adnia. Valami hasonló technikát fogunk alkalmazni - tette hozzá.

Herényi Károly a legfontosabb feladatnak azt nevezte, hogy az új viszonyokhoz igazítsák a párt működését. Mint mondta, elképzelhető, hogy két országos gyűlése lesz az MDF-nek, az egyik várhatóan május 29-én.

Az országos gyűléssel kapcsolatban kitért arra, hogy jelenleg az alapszabály értelmében a küldöttválasztás zajlik. Fontos feladatnak nevezte az alapszabály módosítását, mert, mint mondta, a jelenlegi okirat egy nagy, néppárt jellegű szerveződés működtetésére alkalmas, az MDF pedig jelenleg nem ilyen. Álláspontja szerint az alapszabályt a feladatokhoz, a párt méretéhez és lehetőségeihez kell igazítani. Hozzátette: ezt követi a tisztújítás, jelenleg nincsenek hivatalos elnökjelöltek.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban az országos gyűlés dönt majd, de a politikus azt mondta, "biztosan indulunk".Arra az újságírói kérdésre, hogy számít-e arra, hogy az UD Zrt.-vel kapcsolatban az ügyészség meghallgatja, azt mondta: nyilván lesz ügyészségi megkeresés.

Az UD Zrt. ügye - amelyben a cégvezetők elleni eljárást időközben megszüntették - 2008 szeptemberében, az MDF elnökválasztásakor pattant ki. A történtekkel összefüggésben a legfőbb ügyész kérte Dávid Ibolya, a választások első fordulójának éjszakáján tisztségéről lemondott pártelnök és Herényi Károly mentelmi jogának felfüggesztését.

Az ügyészség akkor hivatalosan nem közölte, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt kérte a mentelmi jog felfüggesztését, az MTI azonban úgy tudja, hogy a két politikus - a legfőbb ügyész házelnökhöz intézett levele szerint - megalapozottan gyanúsítható személyes adattal való visszaélés vétségével, valamint kényszerítés bűntettével. Az Országgyűlés 2009 októberében úgy döntött, hogy nem függeszti fel a politikusok mentelmi jogát, ám az új Országgyűlésbe a két politikus nem jutott be, így mentelmi joguk az új Országgyűlés megalakulásával megszűnik és ha az ügyészség továbbra is indokoltnak tartja, kihallgathatóakká válnak.

Az MTI csütörtökön írt arról, hogy a Magyar Demokrata Fórum bevételeinek több mint kétszeresét költötte tavaly és hogy a 2010-es országgyűlési választásokon 2,66 százalékot szerzett párt 39 millió forintos költségvetési támogatásra számíthat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. április 30. 14:33
Na végre megszabadultunk tőlük!

Akkor ásták el magukat, amikor összeálltak az szdsz-szel?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását