2024. április 20. - Tivadar

Az MSZP támogatja magát

Az MSZP választmánya is támogatja a Dobogókőn megfogalmazott javaslatokat, amelyeket a miniszterelnök ismertetett nyitóbeszédében. Erről Simon Gábor a választmány elnöke nyilatkozott az MTI-nek a testület ülése után, szombaton Budapesten.
2008. június 28. szombat 18:04 - Hírextra
Megjegyezte: érdemi politikai vita volt, amelyben majdnem huszan szóltak fel.

Simon Gábor szerint az évadzáró választmányi ülés erősítette azt a kettős funkciót, ami a testület politikai szerepfelfogásából adódik: a pártban és a kormányzati működésben a korrekció illetve a stabilitás biztosítása.

Az ülés szünetében, korábban tartott sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a választmány tagjainak véleménye alapján készítettek egy 130 oldalas, belső használatra szánt kiadványt "Kormányszervo", avagy a nagy nyári műhelymunka" címmel.

Ebben - ismertette - megfogalmazták többek közt: a cselekvőképes kormányzásra van szükség annak érdekében, hogy 2010-ben eséllyel induljon az MSZP a választásokon.

Kérdésre válaszolva szakpolitikusként hangsúlyozta: nem kizárni kell az embereket a segélyezésből, hanem együttműködésre bírni őket, ami egyébként most is szerepel a törvényben. Felhívta a figyelmet arra, hogy az összes munkanélküli negyven százaléka 30 év alatti.

A monoki önkormányzat döntésével - miszerint szociális segélyt csak az kap, aki közmunkát is végez - kapcsolatos népszavazásról úgy vélekedett: ez nem olyan kérdés, amelyet ilyen módon kell eldönteni, mert ez nem szolgálja a szakmai szempontokat. Ne politikai akciózgatás, és egymásra licitálás legyen az ügyben! - jelentette ki.

Simon Gábor a választmányi ülésen a miniszterelnöknek egy kormányvédőt adott át, mondván "a testület védi a kormányt". Az újságírók közt pedig egy focilabdát sorsoltak ki, azzal az instrukcióval, hogy "inkább ebbe rúgjanak bele, mint a kormányba".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását