2021. június 23. - Zoltán

Oroszország nem vár másokra

Oroszország a továbbiakban egyedül folytatja a csatlakozási folyamatot a Kereskedelmi Világszervezetbe, vagyis nem vár majdani vámuniós partnereire - közölte Igor Suvalov orosz első miniszterelnök helyettes, washingtoni látogatása alkalmával.
2010. április 27. kedd 13:51 - HírExtra
Suvalov szerint a vámuniós partnerek érdekét is szolgálná, ha Oroszország még azelőtt lenne WTO-tag, hogy közös piacot létesít Kazahsztánnal és Fehéroroszországgal. Tavaly Vlagyimir Putyin miniszterelnök még úgy nyilatkozott, hogy a három állam együtt csatlakozik, ez azonban WTO-szakértők szerint nem lenne lehetséges.

Csoportos belépésre a 153 tagot számláló WTO történetében még nem volt példa. Oroszország - amely 1993-ban jelentkezett a csatlakozásra - a legnagyobb WTO-n kívüli gazdaság, csatlakozási tárgyalásai 17 éve húzódnak, és politikai vagy gazdasági fejlemények már többször megakasztották a folyamatot.

Oroszország Kazahsztánnal és Fehéroroszországgal, 2010. július 1-jei hatállyal állapodott meg vámunió létesítéséről. Az egymás közti kereskedelmi korlátok lebontását és közös külső vámok bevezetését előíró szerződés révén 165 millió fogyasztóból álló piac jön létre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását