2024. április 20. - Tivadar

1300 traktor tart a főváros felé

A növénytermesztők kezdeményezésére és vezetésével közel 1300 traktorral 10 ezer francia gazda tüntet kedden Párizsban az agrárszektor bevételeinek csökkenése miatt és az közös agrárpolitika számukra előnyösebb megtartásáért, amelynek jelenleg Franciaország a legnagyobb haszonélvezője.
2010. április 27. kedd 14:53 - HírExtra
A közvélemény és a média figyelmének felhívására a bevezető autópályákon kedd reggel több kilométeres sorokban, de nagyon szervezetten érkeztek 35 kilométeres óránkénti sebességgel a konvojok a belvárosba, ahol "Sarkozy munkára! Ne árusítsd ki a mezőgazdaságodat!" jelszóval egy meghatározott körkörös útvonalon haladnak végig.

A növénytermesztők bevételei tavaly 51 százalékot estek vissza, miután a gabona tőzsdei árfolyama a 2007-es és 2008-as emelkedés után 2009-ben 24 százalékot zuhant.

A kialakult helyzet miatt a legjelentősebb francia agrárszervezet, az FNSA támogatásával megrendezett egész napos fővárosi felvonulás célja "azonnali intézkedések" követelése a kormányzattól az export támogatására, annak érdekében, hogy a raktáron lévő terményeket még a következő aratás előtt értékesíteni lehessen. Emellett az adóterhek és egyéb járulékok enyhítését is követelik a tüntető gazdák, valamint azt kérik a kormánytól, hogy Brüsszelben a számukra eddig kedvező KAP megtartásáért álljon ki. Az uniós agrártámogatások legnagyobb részét, húsz százalékát kapja jelenleg Franciaország.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását