2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Rózsaszínben a mellrák ellen

Rózsaszín lufik lepik el idén is a Városligetet. Az AVON 2010. június 5-én nyolcadik alkalommal hívja gyalogolni azokat, akik a mellrák elleni harc iránti elkötelezettségüknek szeretnének hangot adni. A Gyaloglás az Életért kampányt idén is számos híresség támogatja. Többek között Zséda, Lilu, Ördög Nóra és Gönczi Gábor sétál majd, hogy felhívja az emberek figyelmét a megelőzés fontosságára.
2010. április 22. csütörtök 07:02 - HírExtra
Az idén huszadik születésnapját ünneplő rendezvény mindig is fontosnak tartotta, hogy kiálljon a nők mellett. Az egyik kiemelt ügy, amiért a vállalat 1998 óta hazánkban is harcol, a mellrák leküzdése és a szűrés, valamint az önvizsgálat fontosságának tudatosítása. Ehhez kapcsolódóan hazánkban sztárok közreműködésével nyolcadik alkalommal rendezik meg a "Gyaloglást az Életért"-t, amelyen évről évre számos híresség vesz részt. A megmozdulás célja mindig is az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy igaz, a mellrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége, de leküzdhető, megelőzhető. A rózsaszín lufis kampány leginkább az élet melletti tüntetés, hiszen minden adott ahhoz, hogy a nők leküzdjék a gyilkos kórt, ha időben észlelik a problémát.

Lilu nem először ragad rózsaszín lufit.
Amióta a kisfiam, Dávid megszületett, még fontosabbá vált számomra, hogy a saját egészségemre is odafigyeljek. Nemcsak magamért, hanem érte, a családomért is. Eddig is fontos volt számomra, hogy járjak szűrésekre és mindenkit erre bíztattam, de az elmúlt évben ennek a jelentősége még inkább felértékelődött. Tegyünk az egészségünkért, fogjunk össze és hívjuk fel erre a figyelmet.” - magyarázta Lilu

Idén június 5-én is a Városliget ad otthont az egész napos rendezvénynek, ahol a szűrővizsgálatok mellett zenés programokkal, játékokkal ünneplik a szervezők az életet, a nők kitartását, bátorságát, erejét. A Gyaloglás az Életért útvonala némileg változik az eddigiekhez képest, most az Állatkertet, a Vidámparkot és a Széchenyi Fürdőt is érinti majd a menet, amelyhez számos híresség is csatlakozik.

Az elismert, csinos hölgyek mellett idén az erősebbik nem is kampányol. Egyetlen férfi résztvevőként, Gönczi Gábor szerint a férfiak feladata is, hogy felhívják szeretteik, a környezetükben élő nők figyelmét a megelőzés lehetőségére.

„Fontosnak tartom, hogy az emberek eljárjanak szűrésekre. A körülöttem lévő hölgyismerőseimen is észrevettem, hogy inkább nem mennek el orvoshoz, csakhogy ki ne derüljön a probléma. Ez a lehető legrosszabb megoldás, főleg mivel az emlőrák egy gyógyítható betegség. Magánemberként és a Fókusz szerkesztőjeként is fontosnak tartom ezt a rendezvényt, a műsorban is évről-évre beszámolunk róla. Megtisztelő számomra, hogy férfiként részt vehetek a kampányban és segíthetek. Egyelőre én vagyok az egy szem férfi, de úgy gondolom, illetve remélem bőven lesznek majd követőim.” – mondta Gönczi Gábor.

Számos ismert hölgy és úr jelezte, hogy részt vesz majd a június 5-i rendezvényen és erre buzdítanak mindenkit, hogy igazán látványos legyen a rózsaszín lufikkal vonuló menet. A hatalmas összefogásnak a figyelemfelkeltés mellett komoly tétje van, hiszen évről évre milliókat gyűlnek jótékony célra. 1998 óta hazánkban közel 600 millió forinttal támogatták a mellrák ellenes küzdelmet. Ez is jól mutatja, hogy egy ilyen nagy összefogásnak, melyben ismert és civil emberek is részt vesznek - nemtől és kortól függetlenül -, komoly eredménye van.






Forrás: Red Lemon/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását