2024. április 19. - Emma

BL: előny a Bayern-nél

A Bayern München hazai pályán egygólos győzelmet aratott szerdán az Olympique Lyon felett a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.
2010. április 21. szerda 23:07 - HírExtra
A győztes gólt Arjen Robben szerezte a paprikás hangulatú, két kiállítással tarkított találkozó 69. percében. A bajorok közül Franck Ribéry, míg a franciáknál Jeremy Toulalan kapott piros lapot, így egyikük sem játszhat a visszavágón, amelyet jövő kedden rendeznek Lyonban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
Bayern München (német)-Olympique Lyon (francia) 1-0 (0-0)
---------------------------------------------------------
gól: Robben (69.)
piros lap: Ribéry (37.), illetve Toulalan (54.)

Bayern München:
---------------
Butt - Lahm, van Buyten, Demichelis, Contento - Robben (Altintop, 85.), Schweinsteiger, Pranjic (Gomez, 63.), Ribery - Müller - Olic (Tyimoscsuk, 47.)

Olympique Lyon:
---------------
Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Gonalons, Ka:llström - Ederson (Bastos, 71.), Pjanic (Makoun, 55.), Delgado (Govou, 79.) - Lopez

Az első félidőben a Bayern akarata érvényesült a pályán, a csoportkörben a Debrecent kétszer is legyőző Lyon a hazaiak kapujáig sem igazán jutott el. A hazaiak fölényük és helyzeteik ellenére nem tudtak vezetést szerezni, majd Ribéry kiállítása megfogta van Gaal együttesét, így a játékrész hajrájában a vendégek is többször veszélyeztettek.

A folytatásban hamar megfogyatkozott a Lyon is, ettől vérszemet kapott a Bayern, és hatalmas elánnal támadott. Robben - ahogy a Manchester elleni negyeddöntő visszavágóján - bombagólt lőtt. Bár a németek próbáltak ismét betalálni, erejük már fogytán volt, s végül be kellett érniük az egygólos előnnyel a szinte végig csak a védekezésre koncentráló, de azt magas szinten művelő Lyon ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását