2024. április 25. - Márk

AdóManó és az APEH!

Az a célunk, hogy tudatosítsuk gyerekekben a közteherviselést és az adó fontosságát - mondta Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője.
2010. április 19. hétfő 17:15 - HírExtra
Felröppent a hír, hogy az APEH meseíró pályázatot hirdetett meg a dolgozói között. Főnyereményként egyhetes nyaralást jelöltek meg valamelyik APEH - üdülőben. Mindennek az apropója AdóManó, akivel a gyerekek körében szeretné népszerűsíteni magát az Adóhatóság.

Bakonyi Ágnest, az APEH szóvivőjét kérdeztük, aki elmondta:
„Ez egy kampányka, mivel egy kampányt sokkal több pénzből és sokkal nagyobb felhajtással szoktak csinálni. Az APEH vezetősége rájött arra, hogy hiába vár másra, az adótudat fenntartása és kialakítása csakis az Adóhatóságon múlik. Külföldi példákat is megvizsgáltunk, és ott is ezt tapasztaltuk. Évek óta lemaradásban voltunk a gyerekek irányában. Az vitatható, mindenki mást mond, hogy mikor érdemes ezt elkezdeni: kisiskolás korban vagy a gimnázium alatt. Mindenhol megpróbálnak mindent, most mi is megpróbáljuk ezt. Bár az anyagi lehetőségeink nagyon szűkösek.

Tavaly született meg AdóManó, az Adóhatóság jelképfigurája, aki játékos formában tudja elvinni a gyerekeknek üzeneteinket. Ezt az emblémát elég nehezen sikerült kitalálnunk. Külföldi példákat vizsgálva arra jutottunk, hogy egy állatka lenne a legjobb, viszont tavaly gimnazistáknak rendeztünk egy Rangadó elnevezésű versenyt, ahol remek ötletet adtak a fiatalok azzal, hogy indult egy Adómanó elnevezésű csapat is. Rájöttünk, hogy ez milyen jó ötlet, és eldöntöttük, hogy legyen egy manócska az APEH jelképe. A tervezeteket különböző iskolákban teszteltük, és a gyerekeknek ez a manócska tetszett a legjobban, így nyerte el végső arcát AdóManó.

A következő állomás az volt, hogy életet kellene lehelni a figurába. A kollegákkal írtunk egy mesét, amit kitettünk a honlapra. De rájöttünk, hogy ezt folytatni kellene. Szeretnénk, ha több történet, fejezet is születne Manócska főszereplésével, ezért kiírtunk egy pályázatot az APEH munkatársai számára. Ez több részből áll: lehet mesével, képregénnyel, szlogennel és zenével nevezni, amelyeknek a már említett mesebeli lény a főszereplője. Kíváncsian várjuk a beérkező pályaműveket.

Hogyha összegyűlik megfelelő számú mese, akkor ezeket összegyűjtenénk, és kis füzetek formájában eljuttatnánk a kisiskolásokhoz. Mindezzel az a célunk, hogy tudatosítsuk a gyerekekben a közteherviselést és az adó fontosságát.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását