2024. május 3. - Tímea, Irma

Botka László a "politikai kalandoroktól" félti Szegedet

Botka László szegedi polgármester, az MSZP képviselőjelöltje szombaton azt kérte választóitól, ne kockáztassák a város jövőjét, és ne engedjenek teret a "politikai kalandoroknak.
2010. április 17. szombat 18:13 - HírExtra
Ez egy olyan kampány, ahol nem hangzanak el ígéretek, ahol ellenfeleinkről nem tudhatjuk, mit akarnak, mert azt mondják, "szavazzanak ránk, majd aztán megmondjuk" - mondta a politikus a szegedi Reök-palota előtti tér átadóünnepségén több száz fős hallgatóság előtt.

Hangsúlyozta: az elmúlt évek összefogásának köszönhetően sikerült elérni, hogy Szeged lett az ország legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa, a településnek arányaiban a legtöbb fejlesztési forrást sikerült elnyernie az Európai Uniótól, nyolc év alatt immár a második autópálya épül, s megújulhatott húszezer panellakás.

Szeged lakossága Magyarországon egyedülálló módon növekszik, ma hatezerrel többen élnek a csongrádi megyeszékhelyen, mint öt éve - tette hozzá Botka László.
Ujhelyi István, az MSZP alelnöke és képviselőjelöltje szerint nehéz sors elé néznek majd az önkormányzatok, ha a következő parlament valóban változtat a polgármesterek megválasztásának módján.

Ha nem közvetlenül a lakosság, hanem testületek többsége választaná a települések vezetőit, akkor a döntés nem helyben, hanem - "ahogy ismerjük egyes politikai erők működését" - a párt országos központjában születne meg - fogalmazott a politikus.

Ujhelyi István azt kérte az emberektől, hogy a választások második fordulójában azokat támogassák, akik "a pártközpontok akaratától függetlenül a város érdekében cselekszenek".
A Csongrád megyei 1-es számú, szegedi központú választókerületben a legtöbb szavazatot - 48,65 százalékot - Bodó Imre, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta az első fordulóban, második Ujhelyi István 39,54 százalékkal, harmadik pedig Zagyva György Gyula (Jobbik) lett, 11,8 százalékkal.

A Csongrád megyei 3-as számú, szintén szegedi központú választókerületben is a Fidesz-KDNP jelöltje, Bohács Zsolt végzett az élen 43,32 százalékkal, a 36,23 százalékot elért Botka László előtt. A Jobbikos Molnár Áron 11,62, az LMP-s Málovics György 8,83 százalékot kapott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását