2024. április 27. - Zita

KDNP: közparkot a kormányzati negyed helyett!

Létesítsenek közparkot azon a háromhektárnyi területen, ahová korábban a kormányzati negyedet szánták - mondta a fővárosi KDNP-frakció álláspontját ismertetve Wertán Zsolt egy keddi tájékoztatón.
2008. július 1. kedd 15:15 - Hírextra
A fővárosi önkormányzatban és a VI. kerületi önkormányzatban is tevékenykedő ellenzéki politikus szerint eljött az ideje annak, hogy vége legyen "a Gyurcsány-kormány ingatlanüzérkedéseinek".

A politikus felszólította a kormány és a főváros vezetőit arra, hogy felelős gondolkodással tegyenek végre valamit az itt lakó és dolgozó emberek érdekében, s létesítsenek közparkot a "Gyurcsány-torzó" helyén.

A képviselő közölte, hogy a kormányfő "víziója" eddig 12 milliárd forintjába került az adófizetőknek. Mint mondta, a kormány csak áron alul tudná eladni a területet, s ezzel újabb milliárdos vagyonvesztés következne be. A kormánynak arra sem lenne lehetősége, hogy egy esetleges vásárlótól "behajtsa" a területre eddig elköltött milliárdokat - közölte.

Wertán Zsolt kitért arra, hogy az önkormányzatok 50 milliárd forint körüli közösségi közlekedésfejlesztést igényelnek egy esetleges irodaépület feltételeként. A közlekedésfejlesztések elmaradása pedig katasztrofális hatással lenne Budapest közlekedésére és lakóinak életminőségére - jegyezte meg.

Rámutatott arra, hogy ez a terület az egyetlen olyan parkosítható hely a belvárosban, amellyel javítani lehetne a városlakók életkörülményén, a levegő minőségén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását