2024. május 16. - Mózes, Botond

Osztrákok támogatták az albánokat

Elfogtak három albán határsértőt és két, őket segítő osztrák embercsempészt péntek hajnalban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. A rendőrség a migránsok ellen idegenrendészeti, az osztrákok ellen büntetőlejárást indított - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
2010. április 16. péntek 14:41 - HírExtra
Pál János elmondta: a járőrök hajnalban Szeged-Szőregen felfigyeltek egy osztrák rendszámú járműre, amely a határ felől érkezett, s a gépkocsit rövidesen ellenőrizték is. Az eljárás során kiderült, hogy az osztrák nő által vezetett autó utasai illegális határátlépők.

Eközben a határterület átvizsgálása során még egy osztrák rendszámú járművet találtak, amelyben a nő bűntársa, egy osztrák férfi ült. Az albán határsértők meghallgatásukon elmondták, hogy napokkal ezelőtt indultak el, s a macedón határt még érvényes útlevelekkel lépték át. Szerbiába már embercsempész segítségével, illegálisan léptek be, és egészen a szerb-magyar határig hasonló támogatással jutottak el. A magyar határt átlépve várták őket az osztrák csempészek, akik egészen Hollandiáig szállították volna "kuncsaftjaikat".

A két osztrák állampolgárral szemben embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Az albán illegális határátlépők ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják - tette hozzá az alezredes.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását