2024. április 23. - Béla

Vdemelés a pedofil szektás ügyében

Kiskorúakkal szembeni szexuális erőszak miatt vádat emeltek annak az amerikai poligamista szektának a vezetője ellen, amely gyermekek százait kényszerítette már pubertáskorban szexuális kapcsolatra férfiakkal egy texasi farmon.
2008. július 23. szerda 07:18 - Hírextra
Warren Jeffs és négy társa vád alá helyezéséről a texasi vádesküdtszék döntött.
A szekta San Antonio közelében fekvő farmjáról összesen 463 gyermeket vettek gondozásba az illetékesek, akik akkor léptek akcióba, mikor egy kamaszlány többször feltárcsázott egy házasságon belüli erőszakkal foglalkozó segélyvonalat, mert frigyre akarták kényszeríteni. A kimentett több száz gyermek többsége 14 éven aluli volt.

A texasi törvények szerint 17 év alatti kiskorú nem létesíthet szexuális kapcsolatot felnőttel. Szülői engedéllyel 16 évesen férjhez mehet egy lány, de a hatóságok kétlik, hogy a szektában élő lányok bármelyike kapott ilyen szülői engedélyt.

A magát Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Fundamentalista Egyházának nevező szekta illetékesei tagadták, hogy egyetlen

gyermeket is szexuális erőszak ért volna a farmon, a hatóságok fellépését pedig vallásüldözésnek minősítették.

A vallási csoport vezetője, a magát prófétának tekintő Warren Jeffs egyébként már börtönben van: tavaly novemberben nemi erőszakban

való bűnsegédlet címén 10 évi börtönre ítélték, miután arra kényszerített egy 14 éves lányt, hogy menjen férjhez 19 éves unokatestvéréhez. Hasonló ügyek miatt további perek elé néz, amelyek nyomán akár életfogytiglan lakat alá kerülhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását