2024. április 18. - Andrea, Ilma

MSZP-s értékelő kongresszus: legkésőbb júnisusban?

A kampány tapasztalatairól, a fiatalok megszólításnak lehetőségeiről és MSZP jövőbeni feladatairól is tanácskoztak a Mesterházy Attila által a Tolna megyei Bikácsra meghívott fiatal szocialista politikusok csütörtökön késő délután - tudta meg az MTI.
2010. április 16. péntek 15:57 - HírExtra
A szocialista miniszterelnök-jelölt az MTI-nek pénteken a hírt az MTI-nek megerősítette és azt mondta, ő is úgy gondolja, legkésőbb június elején értékelő kongresszust kell tartani.
A Magyar Távirati Iroda információi szerint a tanácskozáson - amely a harmadik ilyen jellegű összejövetel volt az elmúlt hónapokban - mintegy negyven fiatal szocialista politikus vett részt. Arról ellentmondásosak az információk, pontosan milyen kör kapott meghívót a miniszterelnök-jelölttől, azt azonban tudni lehet, hogy nem minden, a fiatal politikusok közé sorolható szocialistát invitáltak meg, ami feszültséget keltett a párton belül.

A megbeszélésen a politikusok beszéltek a kampány hátralévő részére vonatkozó stratégiáról: e szerint a mozgósítás a legfontosabb, amit a legszerencsésebb közvetlen kapcsolatfelvétellel elérni.
Szó volt arról is, hogy a pártban milyen tartalmi változásokra van szükség. Ezek közt szerepelt a belső kohézió erősítése, az egység megőrzése és a problémák kibeszélése is. Többen felvetették, hogy nemcsak értékelő kongresszusra, hanem tisztújításra is szükség lenne a választások után, de abban eltérőek volt a vélemények, hogy erre az önkormányzati választás előtt, vagy csak után kerüljön sor.

Megfogalmazódott a tanácskozáson az az igény is, hogy az MSZP, mint modern baloldali párt, markánsan baloldali értékrendet képviseljen, erősödjön néppárti jellege, legyen nyitott és mozgalmi jellegű, a változásokat pedig láthatóvá is tegye, különben nem érik el a céljukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását