2024. április 27. - Zita

A Fidesz már megint pont az ellentétét mondja, mint Bajnai

A Fidesz szerint a családokat "megsarcoló" áremelésekkel és a megszorításokkal - a csökkenő reálbérek mellett - a kormány ellehetetleníti az embereket; erről Fónagy János, a párt országgyűlési képviselője beszélt vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. december 20. vasárnap 14:59 - HírExtra
Az ellenzéki képviselő felidézte, a kormány korábban azt mondta, a megszorítások stabilizálni fogják a gazdaságot, az embereknek pedig ezeken felül nem kell újabb terheket viselniük. Ezzel szemben az elmúlt héten alig volt olyan nap, hogy ne jelentettek volna be valamilyen újabb áremelést - mondta.

Nőnek a MÁV és a BKV tarifái, emelik a gáz árát, és Budapesten drágul a csatornahasználati díj is - sorolta a fideszes politikus. A BKV tarifáinak emelésével kapcsolatban hozzátette: két héttel ezelőtt a főváros szocialista prominensei kiálltak, és azt mondták, nem emelkednek Budapesten a tömegközlekedési díjak.

Fónagy János szerint mindezzel a mindennapokban kikerülhetetlen költségek nőnek. Az egész életvitelt érintő megszorítások után ismét "megsarcolják" az embereket ezekkel az emelésekkel - fogalmazott.

A 3,6 százalékos reálbércsökkenés, az áremelések és a megszorítások együtt tripla terhet rónak az emberekre - összegezte véleményét Fónagy János, aki szerint "ilyen körülmények között a magyar emberekre a jelenlegi kormány szinte elviselhetetlen (...) terheket ró".

Az autópályadíj-emeléssel kapcsolatban a politikus kérdésre közölte: a díjak jelentős része annak a konstrukciónak az eredménye, amellyel a Fidesz hosszú évek óta vitatkozik, és amelyet a kezdetek óta ellenez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását