2024. május 6. - Ivett, Frida

Perbeszéd a diósdi maffiaperben

Perbeszédekkel, erős rendőri jelenlét mellett folytatódott az úgynevezett diósdi maffiaper csütörtökön a Legfelsőbb Bíróságon, ahol összesen 41 vádlottnak kell felelnie gyilkosság, olajlopás, bankrablás és más bűncselekmények miatt.
2010. április 15. csütörtök 14:21 - HírExtra
Az Sz. Károly és társainak, valamint Cz. Atilla és társainak büntetőpere különösen nagy értékben, bűnszövetségben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt zajlik. Az ügyész ismertetése szerint a per során előkerült titkos hanganyagok felhasználhatók a vád felállításánál. A nap során a vádlottak vallomásának értékelésére is sor került.

A szerteágazó bűnügyben a nyomozás öt évvel ezelőtt, a 2005 márciusában elkövetett diósdi kettős gyilkosság után gyorsult fel, amikor a banda százhalombattai olajlopásairól tudomást szerzett és a haszonból magának is részt követelő F. Józsefet és társát megölték. A nyomozás kiderítette, hogy a bűnszövetkezet tagjai hosszú időn át a MOL százhalombattai finomítójából tartályos kocsikkal lopták az olajat.

Évekkel ezelőtt az Egér úton, majd a Szerémi úton fegyverrel pénzszállító autókat raboltak ki és két bankfiókból is szintén fegyverrel pénzt szereztek. Zsarolás, bántalmazás is terheli számlájukat. Összesen 17 féle bűncselekményért kell számot adniuk.

A monstre per alatt a vádlottak egy részének lejárt az előzetes letartóztatásban tölthető, legfeljebb 3 év, így ők házi őrizetbe kerültek. Közülük négyen megsértették a kényszerintézkedés szabályait, ezért ismét előzetesbe kerültek.

Pénteken a bizonyítékok ismertetésével és perbeszédekkel folytatódik a tárgyalás. A következő hetekben a védőbeszédek következnek, majd az utolsó szó jogán a vádlottak fejthetik ki a álláspontjukat.

Ítélet május végén, vagy június elején várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását