2024. április 19. - Emma

OVB: nem volt jogsértő Mesterházy "fasisztázása"

Nem sértette meg a választási törvényt az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, amikor "fasisztázott" .
2010. április 15. csütörtök 21:35 - HírExtra
A testület csütörtök esti ülésén ezzel elutasította egy magánszemélynek azt a kifogását, amely szerint a szocialista politikus megsértette volna a választási eljárási törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

A kifogás emlékeztetett arra, hogy Mesterházy Attila vasárnap este a választási eredmények ismeretében azt mondta: "azt kérem mindenkitől, aki hisz abban, hogy szükség van Magyarországon egy ilyen demokratikus kontrollra, (...) az függetlenül attól, hogy milyen a pártszimpátiája, hogy ha nem akar a fasisztákra és Orbán Viktorra szavazni, akkor az a második fordulóban támogassa a Magyar Szocialista Pártot".

A kifogást tevő szerint Mesterházy Attila ezzel a kijelentésével "nagy nyilvánosság előtt lefasisztázta a nem szocialista és nem polgári liberális politikai hovatartozású azon személyek közösségét, mely az első forduló utáni erőviszonyok szerinti harmadik erőt képviseli".

Hunyadi Gábor, az OVB Jobbik által delegált tagja szerint Mesterházy Attila "valótlan dolgot állított tényként". Álláspontja mellett még ketten szavaztak, ám hatan nem értettek egyet ezzel az érveléssel, így végül a testület nem adott helyt a kifogásnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását