2024. május 8. - Mihály

A Fidesz is hajlandó tárgyalni az új adótörvényről

Ha a kormány kéri, akkor a Fidesz valószínűleg támogatni tudja az adótörvények gyorsabb parlamenti tárgyalását, ugyanakkor a legnagyobb ellenzéki párt többletterheket nem szavaz meg - mondta Tállai András, a legnagyobb ellenzéki párt szakpolitikusa az új
2008. október 22. szerda 16:25 - Hírextra
A szerdán délelőtt tartott találkozón új, az adó egyszerűsítését és a gazdaság kifehérítését szolgáló törvény benyújtására kérte a kormányt az öt parlamenti párt. Ezt követően egy szakmai egyeztetésre is sor került, amelyen erről a javaslatról tárgyaltak a pártok szakpolitikusai és a kormány képviselője.

Ezt követően Tállai András az MTI-nek azt mondta: ha azt kéri a kormány, hogy járuljanak hozzá a parlamentben az adótörvények gyorsabb tárgyalásához, illetve a tárgyalás megkezdéséhez, azt megfontolják és valószínűleg támogatni tudják.

A fideszes képviselő ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az adótörvény tartalma mindig kormányzati felelősség, ebben nem szükséges az ötpárti egyetértés. Mint mondta, a még nem hivatalos előterjesztésből azt látni, hogy 99 százaléka benne volt az eredeti adótörvény-javaslatban, amit visszavont a kormány.

Tállai András közölte: végigelemzik a javaslatot és támogatni fogják azok a részeket, amelyek tényleg jobbító szándékúak, azokat viszont nem, amelyek többletterhet jelentenek.
Hangsúlyozta: jobb lenne, ha a javaslat tartalmazná a korábbi adócsökkentéseket, a négy százalékos járulékcsökkentést, a különadó eltörlését, és a személyi jövedelemadó sávmódosítását. Hozzátette: a Fidesz kitart az adócsökkentés mellett. Példaként megemlítette, hogy Portugáliában a miniszterelnök - igaz, csak szűk körre vonatkoztatva - adócsökkentési javaslatot jelentett be.

Szabó Lajos, az MSZP-frakció költségvetési munkacsoportjának vezetője az MTI-nek mondta, az szakmai egyeztetésen megtárgyalt javaslat a kormány visszavont adótörvényének egyes elemeit, néhány jobbító szándékú képviselői módosító javaslatot és az Országos Érdekegyeztető Tanács tárgyalásain felvetődött igényeket tartalmazza. A szocialista politikus ugyanakkor konkrétumokat nem kívánt elárulni.

Mint kifejtette, a szerdai szakmai egyeztetés célja az volt, hogy az öt parlamenti párt szakértője paragrafusról paragrafusra meg tudja nézni, mi van a javaslatban, és ezután kialakíthatják véleményüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását