2024. május 17. - Paszkál

Fidesz: bűnszervezetben talicskázták ki a pénzt a BKV-ból

A Fidesz szerint kiderült, hogy bűnszervezetben történt a közpénzek kitalicskázása a BKV-ból az MSZP-SZDSZ-es városvezetés és az általuk delegált igazgatótanácsi tagok utasításai szerint.
2010. április 15. csütörtök 12:46 - HírExtra
A politikus sajtótájékoztatóján mindezt azzal kapcsolatban mondta, hogy bűnszervezetben való részvétellel egészítette ki Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója, Zelenák Tibor volt főosztályvezető és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester tanácsadója gyanúsítását a rendőrség.

Papcsák Ferenc úgy fogalmazott: ma már senki sem vitatja, hogy az MSZP és az SZDSZ iparszerűen lopta ki a pénzt a BKV-ból a lehető legmagasabb szintű utasítások alapján.

"Bebizonyosodott, hogy két párt vezetői bűnszervezetet működtettek a BKV-nál" - tette hozzá.
A fideszes politikus azt mondta: a közpénzek ilyen típusú, "gátlástalan eltulajdonításának, kitalicskázásának" eredménye az, hogy az emberek ilyen rossz körülmények között élnek Magyarországon.

A Fidesz véget fog vetni a közpénzek ellopásának, le fogja zárni a korrupciós csatornákat, meg fogja szüntetni a BKV-típusú szerződéskötési gyakorlatot, a jogellenesen kifizetett végkielégítéseket pedig visszaköveteli - sorolta, hangsúlyozta azonban: az, hogy ezt milyen gyorsan és hatékonyan tudják majd megtenni, a felhatalmazás mértékén, a "nemzeti egységen" múlik.

"Minél nagyobb felhatalmazást kapunk tíz nap múlva a választáson, annál előbb fogunk rendet tenni a fővárosban is és az országban is" - jelentette ki Papcsák Ferenc.

Arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt lát az "eltűnt" pénzek visszaszerzésére, a képviselő úgy válaszolt: biztos benne, hogy vissza fogják tudni szerezni a jogellenesen felvett végkielégítéseket.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI megkeresésére küldött válaszában emlékeztetett: A. Attilával, M. Ernővel és Z. Tiborral szemben hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. "Az eljárásban fokozott ügyészi felügyeletet gyakorló Fővárosi Főügyészséggel szakmai egyetértésben, a gyanúsításban szerepel a bűnszervezetben való részvétel minősítő körülménye" - tartalmazta a rendőrségi válasz.

A BRFK közlése kitért arra is, hogy a hatályos büntetőeljárási szabályok szerint a bűnszervezetben történő elkövetés általános minősítő körülmény, fennállása esetén az adott bűncselekmény büntetési tételének felső határa kétszeresére emelkedik.

A hirado.hu szerdán számolt be arról, hogy a gyanúsítás kiegészítése miatt mostantól bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt folyik Antal Attila, Zelenák Tibor és Mesterházy Ernő ellen a büntetőeljárás a BKV-ügyben.

A gyanú szerint Antal Attilát, Zelenák Tibort és Mesterházy Ernőt a Fővárosi Önkormányzat néhány tisztségviselője és a BKV Igazgató Tanácsának egyes tagjai vették rá a bűncselekmények elkövetésére. A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályán folyó nyomozás adatai szerint a bűnszervezet tagjai tudtak egymás bűnös tevékenységéről és a feladatokat felosztották egymás között - írta a hirado.hu.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását