2024. május 5. - Györgyi

Márványba vésték a Kemény-legények és mesterük nevét

Márványtábla őrzi keddtől a Pekingben olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott tagjainak nevét a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda csarnokának falán, miként mesterükének, Kemény Dénesnek is.
2008. szeptember 9. kedd 13:26 - Hírextra
Az ünnepélyes avatáson Kemény Dénes és Martin György, a honi sportági szövetség elnöke leplezte le az alkotást, amelyen ábécérendben sorakoznak fel a friss ötkarikás győztes "aranyifjak": Benedek Tibor, Biros Péter, Gergely István, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán, Varga Dániel, Varga Dénes és Varga Tamás.
A 2004-es, athénihez képest a 2008-as táblán túl sokat nem kellett "újítania" a vésnöknek, hiszen a négy évvel ezelőtt olimpiai bajnok csapatból kilencen ott voltak a címüket Kemény Dénes vezetésével a kínai fővárosban megvédő kiválóságok között is.

A margitszigeti ceremónián két háromszoros aranyérmes, Kásás és Kiss leplezett le egy másik márványtáblát, azt, amely az eddigi kilenc magyar vízilabdás olimpiai bajnoki elsőséget elért válogatottak szövetségi kapitányainak nevét örökíti meg, az elsőtől, a nemzeti együttessel 1932-ben, Los Angelesben diadalmaskodó Komjádi Bélától kezdve egészen a jelen sikerkapitányáig, a legénységét 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is az ötkarikás dobogó tetejére vezénylő Kemény Dénesig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását