2024. május 24. - Eszter, Eliza

Választás 2010: a 25 százalék felé

A választásra jogosultak 24,78 százaléka, 1.979.854 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választások első fordulójában reggel 11 óráig az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint.
2010. április 11. vasárnap 12:10 - HírExtra


11:05 Egy férfi el akarta égetni a szavazólapokat

Kivitte a szavazóhelyiségből az átvett szavazólapokat, és azzal fenyegetőzött, hogy elégeti őket egy választópolgár vasárnap reggel Celldömölkön, a 2-es szavazókörben - tájékoztatta az MTI-t Baranyai Attiláné, a helyi választási iroda vezetője.
Bővebben lásd itt.

10:45 Orbán, Bajnai, Bokros, Navracsics már leadták


Leadta szavazatát Orbán Viktor, az országgyűlési képviselő-választás első fordulójában vasárnap; a Fidesz elnöke Budapest XII. kerületében, a Zugligeti Általános Iskolában voksolt.

Bajnai Gordon miniszterelnök vasárnap kora délelőtt a főváros XII. kerületében, a Virányosi úti általános iskolában leadta szavazatát.

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje Budapest XVIII. kerületében, egy óvodában adta le szavazatát vasárnap délelőtt.

Leadta szavazatát Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője - és veszprémi képviselőjelöltje - Veszprémben, a Bárczi Gusztáv Általános Iskolában voksolt.

10:20 Az első törvénysértés?

Törvénysértés gyanúja miatt a baktalórántházi választókerületi, a területi és az Országos Választási Bizottsághoz fordult a körzet egyik képviselőjelöltje, mivel szervezett szállítást és tiltott szavazói adatbázis használatát észlelte a térség négy településén. Bővebben lásd itt.

9:50 Több, mint tíz százalék kilenc óráig

A választásra jogosultak 10,23 százaléka, 816.513 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választások első fordulójában reggel 9 óráig az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint.

A részvételi arány 9 órakor Jász-Nagykun-Szolnok megyében volt a legmagasabb, 12,46 százalék, ami 39.890 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt, 8,95 százalék, ebben a megyében 39.365-en voksoltak.

A fővárosban a szavazók 8,4 százaléka, 112.765 választópolgár adta le szavazatát 9 óráig.
Az 1994-es parlamenti választás első fordulójában 9,80 százalék, a 2002-es választáson 8,81 százalék szavazott 9 óráig. A négy évvel ezelőtti parlamenti választás első fordulójában a választásra jogosultak 11,39 százaléka voksolt 9 óráig.

Az OVI a nap folyamán kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 11 óra után lesznek elérhetők az OVI honlapján.

A választás korábbi eseményeiről bővebben itt olvashat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását