2024. május 6. - Ivett, Frida

Jó befektetés a biomasszával való energiatermelés!

….mondja érdeklődésünkre Gulyás Péter a VIKTÓRIA INVEST Társaság igazgatója, akitől megtudtuk, hogy az általuk indított BAH projekt iránt oly nagy az érdeklődés az érintettek között, hogy már nem bírják tőkével.
2010. április 9. péntek 13:47 - HírExtra
Miről is szól ez a program? A BAH projekt elsősorban az önkormányzati kezelésben lévő intézmények fűtési költségeinek a csökkentésére lett kidolgozva. Miről is van szó? Ahol ez műszakilag lehetséges, egy konténerbe épített, úgynevezett termikus energiatermelő blokkal az adott objektum mellé települünk, és rácsatlakozunk a meglévő fűtési és használati meleg víz rendszerükre, mint másodlagos hőenergiát biztosító egység. Az erdei fahulladékkal fűthető mobil rendszer maximum 300KWh teljesítményt tud leadni, de ezt 20%-al alacsonyabb áron, mind a mai földgázárral előállítható hő ára. Ez a 20% megtakarítás a fogyasztónál marad.

Mint azt tudjuk az Önkormányzatokat is jelentősen sújtja a magas gázár okozta jelentős rezsi. Nem csoda hát, hogy az általuk befektetést nem igénylő, olcsóbb energia iránt óriási az érdeklődés, mondja Gulyás úr, aki egyben a program menedzsere is. A kitelepített energiatermelő blokkok ára nagyjából 30 millió forint, ami a befektető költsége, akinek a beruházás kb. 8-10 év alatt térül meg, és a fogyasztók, azaz az Önkormányzatok által vállalt 15 éves energia átvételi elkötelezettség biztos befektetést garantál. Mivel ennek a megújuló energiaforrással előállított hőnek az átvételét nem terhelik további költségek, lásd kapacitás-lekötés; készenléti díj stb., így az Önkormányzatok jelentős része boldogan vállalja a hosszú távú elkötelezettséget.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását