2024. április 24. - György

130 milliót "razziázott" össze az APEH

Nem változott a vállalkozások működésének szabályszerűsége a tavalyihoz képest: az APEH húsvéthoz kapcsolódó ellenőrzéssorozatában a 6 ezer vizsgálatot követően 130 millió forint bírság kivetéséről és 219 üzlet hosszabb-rövidebb idejű bezárásáról rendelkezik - közölte a szervezet.
2010. április 9. péntek 13:59 - HírExtra
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal március 16-a és április 5-e közötti tavaszi ellenőrzéssorozatában a húsvéthoz kapcsolódó termékeket, közöttük édesipari árukat, süteményeket, italokat, virágokat és kölniket ellenőriztek, de az adóhatóság revizorai még egy "nyuszi kölcsönzőben" is megjelentek. Az ellenőrzések egyebek között a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartására és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatására fókuszáltak.

Az összes vizsgálat 14,8 százaléka zárult megállapítással. A szervezet ezen túl 219 üzlet 12 és 60 nap közötti bezárásáról döntött és 25 vállalkozás esetében a tevékenység végzését függesztik fel 12 napra. A szabálytalanságok listáját továbbra is a számla- és nyugtaadási kötelezettség elmulasztása vezeti.

Érdekes példaként említi az APEH, hogy egy "feketéző házi hentest" is ellenőriztek a Vám és Pénzügyőrséggel közösen a húsvéti ünnep előtt, ám a próbavásárlásnál az egyébként cipész vállalkozóról kiderült, hogy zugpálinka árus. Az ügyben az APEH számla- és nyugtaadás elmulasztás miatt indítottak eljárást, míg a vámhatóság 120 liter pálinkát foglalt le további vizsgálatra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását