2024. április 30. - Katalin, Kitti

Új elektronikai oktatólabor

Négy intézmény összefogásával közös használatú, világszínvonalú elektronikai ismeretek elsajátítására alkalmas oktatólaboratóriumot hoztak létre Debrecenben; az együttműködésről szóló megállapodást szerdán írták alá a National Instruments, a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola, a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, valamint a Gazdaságvezérelt Képzési és Fejlesztési Klaszter képviselői.
2010. április 1. csütörtök 06:57 - HírExtra
Az oktatólabor a térségben jelentős mértékben segítheti a kiemelkedő tudással felvértezett elektronikai, elektrotechnikai, mechatronikai közép- és felsőfokú szakemberek számának növekedését - hangzott el az aláírást követő sajtótájékoztatón.

Fábián István, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok (DETEK) elnöke kiemelte: minderre azért van igény, mivel magas hozzáadott értéket képviselő terméket, szolgáltatást csak magasan kvalifikált, a versenyszféra igényei szerint képzett munkaerő képes megvalósítani.

Ábrahám László, a National Instruments Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy cégük ötmillió forinttal támogatta az oktatólabor kialakítását, amelyet NI ELVIS munkaállomásokkal szerelték fel.

A saját fejlesztésű termékcsomag - a piacon egyedülálló módon - kifejezetten a fizika és a műszaki tárgyak gyakorlati oktatására tervezett, számítógép alapú tervező és prototípus készítő munkaállomás. Az NI ELVIS egyszerű elektronikus áramkörök hatékony és látványos tesztelését teszi lehetővé. Különösen kényelmessé teszi azokat a teszteket, amelyekhez egy időben több típusú műszer alkalmazása szükséges - ismertette a részleteket az igazgató.

Az NI Hungary Kft. a berendezéseken túl oktatási segédanyagokkal is támogatja a programot, amelyet a közreműködő intézmények beépítenek a tanulók képzési rendszerébe - fűzte hozzá.

A berendezések a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola tulajdonába kerülnek, de az új labornak az egyetem műszaki kara ad otthont. A Debreceni Egyetem és a Brassai a labort megosztva, közösen használja, igény esetén a felnőttképzési programok lebonyolítására is lehetőséget teremtenek - hangzott el a tájékoztatón.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását