2024. április 29. - Péter

Húsvét: változnak a menetrendek

Megváltozott menetrend szerint járnak a távolsági buszok és a vonatok a húsvéti időszakban. A közlekedési társaságok azt kérik az utasoktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ügyfélszolgálatokon és a sorban állás elkerülése érdekében elővételben váltsák meg a jegyüket.
2010. április 1. csütörtök 17:58 - HírExtra
A MÁV csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vonatok a forgalmas húsvéti időszakban több kocsival közlekednek. Vasárnap az ünnepnapi, hétfőn a vasárnapi menetrend lesz érvényben. Jövő keddtől pedig már a megszokott menetrend szerint járnak a vonatok.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonalain vasárnap szintén ünnepnapi, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben. A húsvéti időszakban is folytatódnak ugyanakkor az Európai Unió által támogatott fejlesztések: Sopron és Szombathely, valamint Szentgotthárd és Körmend között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok közlekednek. A Körmend-Szombathely szakaszon viszont csak a meghatározott napokon, kizárólag kora reggel és késő este járnak vonatpótló autóbuszok, napközben vonatok szállítják az utasokat - áll a közleményben.

A Volán-járatok esetében a péntek és a jövő kedd tanítási szünet melletti munkanapnak, a szombat pedig szabadnapnak számít. Vasárnap a munkaszüneti napokra, hétfőn a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra szóló menetrend lesz érvényben. Jövő szerdától ismét a megszokott menetrend szerint közlekednek a járatok.

Az egyes VOLÁN-társaságok azonban az általános közlekedési rendtől eltérően is indíthatják járataikat, ezért a cég szerint érdemes előre tájékozódni a területileg illetékes busztársaságnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását