2024. június 2. - Kármen, Anita

Pártper: Szíjjártó feljelentette az MSZP-t

Szijjártó Péter, a Fidesz győri elnöke nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés és rágalmazás miatt feljelentést tett az MSZP ellen, mert a szocialista párt győri elnöksége március 21-én kiadott közleményében lopással vádolta meg a győri fideszes
2007. március 23. péntek 16:14 - Hírextra
A fideszes politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében kijelenti: "bepereltük az MSZP-t, mert egy demokráciában senki nem teheti meg, hogy következmények nélkül, hazug rágalmak özönét zúdítsa másokra". A dokumentum idézi a győri MSZP március 22-én a helyi lapban megjelent iratát, amely szerint "Szijjártó Péter jól működő (önkormányzati) cégek hírnevét (...) taszítja sárba pusztán azért, hogy az átláthatóan gazdálkodó városi cégek tönkretétele, összevonása árán lophassák ki a város vagyonát".

Az éles vitát az önkormányzati cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági posztjainak elosztása váltotta ki. A helyek közül 33-at a jobboldali többségű önkormányzat Fidesz-KDNP frakciószövetsége kapott, ötöt pedig az ellenzéki MSZP. Az erről döntő csütörtöki közgyűlésen az MSZP-frakció kivonult ezzel is jelezve, hogy az öt pozíciót nem fogadja el.

A szocialista párt győri szervezetének pénteki sajtótájékoztatóján Bécsi Zoltán önkormányzati frakcióvezető-helyettes a kivonulást azzal indokolta, hogy a bizottsági helyekről nem volt érdemi egyeztetés. Neupor Zsolt, az MSZP városi elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a közigazgatásba bevitték a politikát. Balogh József szocialista országgyűlési képviselő, Győr előző polgármestere szerint egyértelmű, hogy az összes közszolgáltató cég felügyelőbizottságából "kisöpörték az ellenzéki képviselőket". Ennek oka - mutatott rá -, hogy jelentős gazdasági változásokat akar elérni a jelenlegi városvezetés, amely lehet privatizáció, lehet holdinggá alakítás.

Véleménye szerint a történet arról szól, hogy miként lehet közszolgáltató cégektől pénzeket "különböző célokra kiemelni". Borkai Zsolt polgármester, a győri önkormányzat pénteki sajtótájékoztatóján az üggyel kapcsolatban elmondta: számít arra, hogy az ellenzék meggondolja magát és vállalja a felajánlott helyeket. Az MSZP frakcióvezetőjével ez ügyben tárgyalni fog - mondta a város első embere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. március 24. 17:30
A Fidesz az őszi önkormányzati választások után az önkormányzatokban átvette a hatalmat.
Korábbi 4 éves kormányzásuk tapasztalatai alapján tudható volt, hogy a lehető legszélesebb körben könyörtelenül élni fognak poziciójukkal.
kaktuszpapa
2007. március 23. 16:30
W. Churchill-t egy ízben lélekszakadva kereste meg a titkára:
- Sir Winston, - mondta a titkár - az ellenzék csalással vádol minket, cáfoljuk?
- Miért, igaz? - kérdezte a miniszterelnök.
- Nem, uram. - válaszolta a titkár.
- Akkor minek... - szívott nagyot a szivarjából Churchill.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását