2024. március 29. - Auguszta

A titkosszolgálat Kósa videójáról

A Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodája szerint hamisak azok az állítások, amelyek a Nemzetbiztonsági Hivatalt (NBH) bármilyen módon összekapcsolják azzal, hogy kikerült a világhálóra egy Kósa Lajos debreceni polgármestert vádoló anyag.
2010. március 31. szerda 16:11 - HírExtra
A nemzetbiztonsági iroda az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint az NBH Rónai Attilával, a videón szereplő személlyel semmilyen kapcsolatban nem állt, és így nem alkalmazhatott semmiféle pressziót, kényszerítést vele szemben. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a törvényesség maximális betartásával végzik feladatukat - áll a közleményben.

Kontrát Károly (Fidesz) szerdai sajtótájékoztatóján azt követelte a titokminisztertől, hogy azonnal adjon számot arról: valóban a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) emberei kényszerítettek-e egy férfit arra, hogy Kósa Lajost lejárató vallomást tegyen. Az ellenzéki párt képviselője szerint bebizonyosodott, hogy a szocialisták politikai célokra használják fel a titkosszolgálatokat.

Az ügy előzménye, hogy szerdán több napilap is arról számolt be: valótlan állításokat tartalmaz és kényszer hatása alatt született az az interneten közzétett videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolja Kósa Lajost, Debrecen fideszes polgármestert és a város vagyonkezelő cégét.

A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap a birtokába jutott rendőrségi feljelentésre hivatkozva azt írta: a videó szereplőjének, Rónai Attilának az olajszőkítési ügyekben ismertté vált Portik Tamás mutatott be két férfit, akik azt állították, az NBH-tól jöttek, és Kósa Lajosról gyűjtenek adatokat. A két lap által közölt feljelentés szerint a Kósa Lajost rágalmazó videót 2007-ben vették fel, az egyik, magát NBH-sként bemutató férfi vezényletével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 31. 16:41
Az mszp elkeseredettségében már mindent eszközt bevet, hogy fogást találjon a fideszen.

Aztán természetesen tagadja,....


...mint a gázáremelést.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását