2024. április 29. - Péter

31 BKV-buszból 11-nél nem volt megfelelő a fékhatás

A telephelyen megvizsgált 31 BKV-autóbuszból 11-nél nem volt megfelelő a fékhatás - állapította meg az éjszakai órákban végzett ellenőrzés során a Nemzeti Közlekedési Hatóság(NKH), amely kedden tájékoztatta tapasztalatairól az MTI-t.
2008. augusztus 5. kedd 17:30 - Hírextra
A 11 autóbusz közül 2 esetében a hiba csekély mértékű volt, a fékállítást követően a jármű forgalomba állhatott. A további 9 járművet műszaki vizsgálatra rendelték be: eddig 7 jármű jelent meg és valamennyi megfelelt a követelményeknek - olvasható a közleményben.

A közlekedési hatóság a BKV végállomásokon lévő járműveinek, illetve a garázsból kiinduló autóbuszainak műszaki ellenőrzését is elvégezte a nappali órákban, közlekedésbiztonsági és forgalmi szempontból.

A megvizsgált 18 autóbusz közül 4-et 30 napos határidővel műszaki vizsgálatra rendelte be a gumiabroncsok kopottsága miatt, illetve azért, mert a kerékkitámasztó ék vagy a tűzoltó készülék nem volt megfelelő. Arra nem volt szükség, hogy egy járművet azonnali hatállyal kitiltson a forgalomból.
A hatóság közölte: a személyszállítás biztonságát kiemelten kezelik, ezért akciótervet dolgoztak ki a személyszállító vállalkozások - köztük a BKV - fokozottabb ellenőrzésére.

Az ellenőrzések nem értek véget, augusztusban folytatódnak a személyszállító vállalkozásoknál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását