2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Légitársaságok az EU feketelistáján

Az EU az összes szudáni és fülöp-szigeteki légitársaságra is kiterjesztette "feketelistáját", a polgári repülésügyi szervezet, az ICAO által megfogalmazott súlyos biztonsági aggodalmak miatt.
2010. március 30. kedd 17:15 - HírExtra
A jelenlegi lista szerint az Iran Air uniós berepülését is feltételekkel engedélyezik, csak bizonyos gépekkel közlekedhet az unióba. Az EU-bizottság illetékesei a következő hónapokban Iránba utaznak, hogy az ellenőrzési rendszert és a légitársaság biztonsági helyzetét áttekintsék. Az angolai TAAG légitársaság lekerült a feketelistáról: szigorú feltételekkel és bizonyos gépeivel a légitársaság már berepülhet az EU-ba.

A többi angolai társaságra továbbra is vonatkozik az uniós berepülési tilalom. A 2006 óta a listán levő észak-koreai, állami Air Koryo lekerült a listáról.

Továbbra is bizottsági ellenőrzés alatt áll a repülésbiztonság szempontjából az albán, valamint az egyiptomi légitársaság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását