2024. május 16. - Mózes, Botond

Nem lesznek félárú BKV-jegyek?

Az MSZP fővárosi szervezete nem fogadja el a félárú BKV-jegyek bevezetésének várható pénzügyi hatásairól készített tanulmányt, a helyett egy szerintük "korrekt" előterjesztést várnak a közlekedési cégtől - értesült fővárosi szocialista politikusoktól kedden az MTI.
2010. március 30. kedd 17:24 - HírExtra
A városvezetés a Fővárosi Közgyűlés szerdai, rendkívüli ülésén kap tájékoztatást a félárú tanulói és nyugdíjasjegy bevezetésének hatásairól. Az új jegyfajta bevezetésére irányuló javaslatokat korábban a Fidesz és az MSZP képviselői fogalmazták meg.

A (kisebbségből) a várost vezető liberálisok azonban az ötletekkel kapcsolatban arról beszéltek, szerintük azok inkább a választóknak szólnak a kampányban, és a jegy bevezetése csak tovább növelné a BKV eladósodását.

A közgyűlés ezért januárban azt kérte, vizsgálják meg a kedvezményes jegyfajta bevezetésének pénzügyi hatásait. A most elkészült összegzés szerint a BKV csaknem másfél milliárd forintos bevételtől esne el, ha bevezetné a félárú tanulói, valamint nyugdíjasjegyet.

Fővárosi szocialista politikusok szerint megdöbbentő, hogy a BKV számítási alapnak nevezi a csaknem tíz évvel ezelőtti adatok alapján készített anyagot. Véleményük szerint a tanulmány számos pontatlanságot tartalmaz.

Közölték, továbbra is támogatják az 50 százalékos kedvezményes jegyek bevezetését, ezért azt fogják kérni a BKV-tól, hogy "korrekt és aktuális" előterjesztést készítsen a közgyűlés számára.

Véleményük szerint a közgyűlés elé kerülő tájékoztató elkészítése a jelenlegi kisebbségi vezetésnek állhatott érdekében, mert a liberálisok nem támogatják a kedvezményes jegyek bevezetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását