2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyengüléssel zárta a hetet a forint

A forint, miután két héten keresztül szilárdan tartotta árfolyamát a 265 forintos euró jegyzési küszöb alatt, péntek délutánra ismét átlépte azt. Péntek délután négy órakor az eurót 265,33 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a csütörtök délutáni 263,89 forint után. Kora délelőtt az árfolyam a 264-es euró jegyzés alatt tartózkodott, a nap nagy részét a 264-265 forintos tartományban töltötte, majd az amerikai piaci nyitás idején emelkedett 265 fölé.
2010. március 26. péntek 16:48 - HírExtra
A dollár jegyzése péntek délután 198,06 forint 1,3397 dolláros euró jegyzés mellett. Csütörtök délután a dollár jegyzése 197,77 forint, az euró jegyzése 1,3348 dollár volt. A svájci frankot 185,96 forinton jegyezték 185,06 forint után, 100 japán jent pedig 214,29 forinton 213,77 forint után.

Pénteken a térségbeli devizák árfolyama, így a forint árfolyama is, a várakozásoknak megfelelően stabil, szűk tartományban ingadozott, de délután a piac már teret adott az utóbbi időkben felhalmozott nyereségekre ható korrekciós nyomásnak.

A forint délután átlépte a 265,00 forintos euró jegyzés küszöböt, a lengyel zloty pedig a 3,88-as euró jegyzés közvetlen közeléből 3,90 fölé gyengült. A forint délutáni gyengülését a piacon részben az MNB bővülő kamatvágási játékterének tulajdonították.

A forint által tanúsított stabilitás függvényében piaci elemzők egyöntetű véleménye szerint az MNB 25 bázispontos kamatcsökkentést hajt végre hétfőn.

Sőt, több piaci elemző már nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy a hétfőre várt negyed százalékpontos csökkentés után, a következő hónapokban további enyhítések lesznek. A londoni Barclays Capital befektetési csoport új előrejelzésében például már 4,50 százalékos idei MNB-kamatmélypont szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását