2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidel Castro nem "undorodik" Obamától

Fidel Castro "nem undorodik" Barack Obama amerikai elnöktől, akit az "imperialista kapitalista rendszer fanatikus hívének tart, és aki "időnként butaságokat beszél Kubáról".
2010. március 25. csütörtök 18:50 - HírExtra
A veterán kubai vezető a helyi sajtóban közzétett röpiratában úgy fogalmazott, hogy Barack Obama kormányzata semmiben nem különbözik elődjeiétől, militarista politikájával, a természeti erőforrások fosztogatásával, a fejlődő országokkal egyenlőtlen alapokon folytatott kereskedelemmel ugyanazt az utat folytatja. "Dacára mindennek, nincs semmiféle averziónk Obamával szemben, és a legkevésbé sem az amerikai néppel szemben. Úgy véljük, hogy az egészségügyi reform fontos csata volt, és sikert jelent kormányának" - fejtette ki az évek óta súlyos beteg Castro.

Castro ugyanakkor nem tett említést arról, hogy az amerikai elnök előző nap bírálta Kuba elnyomó rendszerét és a politikai foglyok elengedésére szólította fel a havannai vezetést.

Fidel szerint az Egyesült Államok hatalmas gazdasági, technológiai és tudományos hatalma sem tudja túlélni a bolygót fenyegető katasztrófát. A Haitit és Chilét sújtó pusztító erejű földrengések "ékesszóló bizonyítékai az állítólagos civilizációt fenyegető veszélyeknek" - véli a politikus, aki szerint Obamának ki kell keresnie számítógépén a megfelelő adatokat, meg kell vitatnia azokat a legkiválóbb tudósokkal, hogy lássa, országa messze áll attól a modelltől, amelyet az emberiségnek oly buzgón ajánlgat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását