2024. május 5. - Györgyi

A neonácik Dinko Gruhonjic vérét akarják

Halálosan megfenyegettek neonácik egy horvát nemzetiségű újvidéki újságírót - jelentette pénteken az újvidéki média. A szerb nyelven írott fenyegetés a Stormfront nemzetközi újfasiszta honlapon jelent meg, s mellette szerepel az újságíró fényképe is.
2007. április 7. szombat 08:56 - Hírextra
A honlapon etnikai hovatartozása, szakmai tevékenysége miatt és személyes alapon is támadják a riportert, Dinko Gruhonjicot, aki egyben a vajdasági újságírószövetség vezetője is. Boris Tadic szerb államfő, a vajdasági vezetés, valamint szakmai és civil szervezetek egyaránt szorgalmazták, hogy Gruhonjic kapjon védelmet, és kerítsék kézre a felelősöket.

Gruhonjic a Beta szerb hírügynökség vezető újvidéki tudósítója. 2005 óta kimerítően foglalkozott egy újvidéki neonáci csoport, a Nacionalni Stroj tevékenységével, tavaly részletesen beszámolt arról, hogy a csoport tagjai megfenyegették egy antifasiszta egyetemi tanácskozás résztvevőit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását