2024. május 14. - Bonifác

A fejlődés iránya: vonatokra vált az Air France

Nagysebességű vonatok, a híres TGV-k indítását tervezi az Air France légitársaság azokra a célállomásokra, amelyek repülőgéppel három óránál rövidebb idő alatt elérhetők. A francia légitársaság utasait a tervek szerint már 2010 januárjától vonaton szállít
2008. szeptember 8. hétfő 11:48 - Hírextra
A Le Parisien napilap értesülése szerint a francia légitársaság stratégiai szövetséget kötött a vasúti árufuvarozásban, közúti személyszállításban, kommunális hulladékkezelésben és vízszolgáltatásban érdekelt francia Veolia cégcsoporttal. Egy még a nyáron aláírt szerződés értelmében a két társaság szeptember 15-én közös céget alapít, melynek fő feladat az lesz, hogy a TGV-k elindítását előkészítse, 2010-re ugyanis megnyílik a konkurencia számára a nemzetközi vasúti személyszállítás.

Az időzítés tökéletesnek tűnik, hiszen a francia kormány éppen szerdán foglalkozik egy olyan független közlekedési hatóság létrehozásának tervével, amely a létező vasútvonalak megosztását szabályozná 2010-tol a leendő versenytársak között.

Az Air France és a Veolia terveinek komolyságát az is mutatja, hogy máris tárgyalásokat kezdtek a TVG-ket gyártó Alstom vállalattal, és különösen a nagy sebességű vonatok következő generációja, a 350 kilométeres óránkénti sebességgel száguldani képes AGV-k iránt érdeklődnek.

A leendő társaság mindenesetre komoly kihívást jelenthet az üzleti szempontból merevnek, a gyakori sztrájkok miatt pedig meglehetősen megbízhatatlannak és kiszámíthatatlannak tartott francia állami vasúttársaság számára, melynek ráadásul 2010 után a nemzeti vasúti személyszállítás liberalizációjával is számolnia kell.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását