2024. május 16. - Mózes, Botond

OVB: jogellenes az LMP akciója

Az Országos Választási Bizottság (OVB) jogellenesnek találta az LMP szombatra meghirdetett akcióját, melynek során értékes ajándékokat ígértek annak, aki a legtöbb aláírást gyűjti össze az általuk kezdeményezett népszavazáshoz 24 óra alatt. A testület ezért eltiltotta a pártot az akciótól.
2012. március 24. szombat 12:48 - HírExtra
Az OVB a határozatot 5:3 arányban hozta meg, a testület döntése azonban nem jogerős, az ellen még jogorvoslattal lehet fordulni a Kúriához hétfő délutánig.

Az OVB azt követően hozott döntést, hogy egy magánszemély kifogást nyújtott be arra hivatkozva, hogy a választási eljárásról szóló törvény kimondja: "az ajánlásért (ebben az esetben az aláírásért) az ajánlónak, vagy rá tekintettel másnak előnyt adni vagy ígérni, valamint az ajánlásért előnyt kérni, illetőleg előnyt vagy annak ígéretét elfogadni tilos".

Az LMP fellebbez

Az LMP fellebbez az Országos Választási Bizottság (OVB) határozata ellen, amelyet politikai döntésnek tart és folytatja népszavazási aláírásgyűjtési akcióját - jelentette be Vágó Gábor, a párt kampányfőnöke szombati sajtótájékoztatóján.

"Ez a Fidesz népszavazásgyilkoló kampányának egy újabb aljas húzása" - fogalmazott a politikus az OVB határozatára utalva. Ebben a testület jogellenesnek találta az LMP szombatra meghirdetett akcióját, melynek során értékes ajándékokat ígértek annak, aki a legtöbb aláírást gyűjti össze az általuk kezdeményezett népszavazáshoz 24 óra alatt.

Vágó Gábor közölte: "szerintük jogilag nonszensz" az OVB határozata, amelyben rengeteg ellentmondás van, illetve a Fővárosi Bíróság és a Legfelsőbb Bíróság is hozott korábban olyan határozatokat, amelyek ellentétesek a testület mostani állásfoglalásával.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását