2024. április 29. - Péter

Fidelitas: már nagyon várják a második Orbán-kormányt

A soron következő választás sorsdöntő változást hozhat a fiatalok számára, mert az elmúlt nyolc évben felnőtt egy elfelejtett nemzedék, amelynek boldogulásáért a szocialista kormányok semmit sem tettek - jelentette ki Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke sajtótájékoztatón szombaton a Békés megyei Medgyesbodzáson.
2010. március 20. szombat 12:09 - HírExtra
A soron következő választás sorsdöntő változást hozhat a fiatalok számára, mert az elmúlt nyolc évben felnőtt egy elfelejtett nemzedék, amelynek boldogulásáért a szocialista kormányok semmit sem tettek - jelentette ki Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke sajtótájékoztatón szombaton a Békés megyei Medgyesbodzáson.


A Fidesszel szövetséges ifjúsági szervezet vezetője elmondta: úgy látják, hogy az Orbán Viktor vezette kormány idején jobb volt fiatalnak lenni, voltak programok például az otthonteremtésre, a családalapításra és a tanulás ösztönzésére.

Hozzátette: az elmúlt nyolc évben ezeket felszámolták, így változásra van szükség, hogy a fiatalok pozitív jövőképpel és lehetőségekkel rendelkezzenek.

Ágh Péter hivatkozott a kormány által megrendelt Ifjúság 2008 címet viselő kutatásra, melyben azzal kellett szembesülni, hogy a megkérdezett 8.000 fiatal 80 százaléka úgy érzékeli, hogy az elmúlt évek során romlott az életszínvonaluk.

A politikus az ajánlószelvény-gyűjtés tapasztalatairól szólva azt emelte ki, hogy nemcsak a közvélemény-kutatások szerint, hanem a való életben is a Fidesz a leginkább támogatott párt a fiatalok között. "Csak az elmúlt három hétben 37 helyről jelezték szerte az országban, hogy Fidelitas csoportot alakítanának" - jelentette ki.

Ágh Péter kifejezte bizakodását, hogy a következő országgyűlés és kormány, ha a Fidesz kerül többségbe, oda fog figyelni a fiatalok problémáira. Emiatt újították meg a közelmúltban szövetségesi szerződésüket a Fidesszel - tette hozzá.

Ebben egyebek között az szerepel, hogy meg kell állítani a kisiskolák bezárását és biztosítani, hogy a gyermekek az általános iskola első négy osztályát lakóhelyükön végezhessék el. Ugyancsak fontosnak tartják a lakástámogatási rendszer visszaállítását a fiatalok családalapításának elősegítésére.

A tervek között szerepel továbbá, hogy gyors intézkedéseket kell hozni a fiatal magyar orvosok és szakdolgozók megtartása érdekében, valamint olyan adóreformot kell kialakítani, amely az adózandó jövedelemből az eltartottak számához igazodva igazságos teherviselést eredményez.

A tájékoztatón Ladó Balázs, a Fidelitas Békés megyei elnöke bejelentette, hogy a dél-békési térségben, vagyis a 7. számú választókerületben egyszerre 17 csoport alakul meg szombaton, s ezzel gyakorlatilag majdnem minden településen szervezett formában is megjelenik a Fidelitas.

Simonka György, a Fidesz-KDNP térségi országgyűlési képviselőjelöltje arról szólt, hogy tapasztalatai szerint érdeklődnek a fiatalok a közélet iránt különösen akkor, ha értelmes feladatokat kapnak, és értelmes célokat tűznek ki eléjük. Mint mondta, választókerületében bőven van mit tenni, így az elvándorlás megállítása érdekében új munkahelyeket kell teremteni a rendkívül jó mezőgazdasági adottsággal rendelkező vidéken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását