2024. június 17. - Laura, Alida

Szekeres: felelős magatartás kell, az álmodozás nem aktuális

Van, aki könnyű álmot ígér, azt, hogy minden jó lesz, ha hatalomra kerül, anélkül, hogy megmondaná, pontosan mire készül, s van, aki káoszt, pedig felelős magatartásra van szükség - közölte Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese szerdán Kaposváron egy lakossági fórumon.
2010. március 17. szerda 19:40 - HírExtra
A szocialista pártnak világos, számításokkal alátámasztott programja van, amelyet nyilvánosságra hoztak, így megismerhetik a választók - mondta a párt elnökhelyettese, honvédelmi miniszter. Úgy vélekedett: a mai politikai helyzetben az említett erőkkel, azaz a Fidesszel és a Jobbikkal szemben az a felelős magatartás, ha egy párt megmondja, mit tesz, ha kormányra kerül.

Szekeres Imre mintegy száz, többségében nyugdíjas korú ember előtt annak a reményének adott hangot, hogy a magyar állampolgárok jó része józanul gondolkodik és a programja ismeretében megadja azt a támogatást a szocialista pártnak, amellyel erős pártként befolyása lehet az ország jövőjére.

Nem igaz az, hogy romokban van az ország, mint azt a Fidesz állítja. Vannak hibák - ismerte el a politikus, hozzátéve: arról azonban kevés szó esik, hogy a gazdasági növekedése 2001 és 2008 között 25 százalék volt. Fontos mérleget készíteni az elmúlt nyolc év kormányzásáról, de "tisztességes elszámolás kell" - tette hozzá.

Az MSZP terveiről szólva a politikus kiemelte a munkahelyteremtés, illetve -megőrzés támogatását, a bruttó keresetek 20 százalékos növelését négy év alatt, a nyugdíjkorrekciós program folytatását, az igazságosabb családtámogatási rendszer kidolgozását, valamint a személyi jövedelemadó csökkentését.

Szekeres Imre vendéglátóját, Lamperth Mónikát, az MSZP elnökhelyettesét, Kaposvár országgyűlési képviselőjét, s egyben a párt jelöltjét ajánlva hangsúlyozta: megbízható, kiszámítható politikus, aki sokat tett a városért.

Lamperth Mónika közölte: ha ismét bizalmat kap, akkor továbbra is segíteni fogja az uniós támogatással megvalósuló kaposvári fejlesztéseket. Elérhető lesz, és közvetítőszerepet vállal ha egy helyi ügyben országos szintű megoldásra van szükség.

Lamperth Mónika 1994-ben a Somogy megyei listáról szerzett parlamenti mandátumot, 1998 óta Kaposvár egyéni országgyűlési képviselője. A mostani választáson az Országos Választási Iroda szerdai nyilvántartása szerint Heintz Tamás országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP jelöltje és Nemes Károly, a Jobbik képviselőjelöltje lesz az ellenfele.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

felado
2010. március 17. 21:51
Az alma nem esik messze a fájától!
Sose felejtsük azt a kaftános szemét állatot, aki a II. Világháború idején, a 2. magyar hadseregnek eladta a papírtalpú bakancsokat és a vágóhídra szánt gebéket! Ezt a mocskot Stein Jakab-nak hívták, és történetesen a mai honvédelmi miniszterünknek, Szekeres (Stein) Imrének a nagyapja volt, a bakonyalji Guttamásiból!

2010-et írunk, és még mindig országrabló, mocskos zsidók és judeóbolsi neokapitalisták markában vergődik az ország! Közeledik a választás! Talán az utolsó lehetőségünk, hogy megmentsük a Hazánkat! Hogy ne jussunk a palesztinok sorsára! GONDOLKODJ, MAGYAR!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását