2024. április 24. - György

Sólyom találkozója

A köztársasági elnök csütörtökön délelőttre hívta meg a parlamenti pártok frakcióvezetőit a Sándor-palotába, hogy megértesse velük, miért nem konzultál a pártokkal az ombudsmanjelölés ügyében. Ezt Wéber Ferenc, az államfő hivatalának sajtófőnöke mondta ke
2008. február 26. kedd 17:52 - Hírextra

Sólyom László ombudsmanjelöltjeit, a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölt Fülöp Sándort és Zombor Ferenc adatvédelmi biztosjelöltet hétfőn leszavazta az Országgyűlés. Megválasztásukhoz kétharmados támogatásra lett volna szükség.

Előző két jelöltjét, Nagy Boldizsárt és Péterfalvi Attilát decemberben szintén leszavazta a Ház. A köztársasági elnök hasonlóan járt tavaly júniusban, amikor a parlament nem választotta meg Majtényi Lászlót az állampolgári jogok országgyűlési biztosának; az erre a posztra általa később jelölt Szabó Mátét tavaly szeptemberben megválasztották ombudsmannak.

Az államfő hétfőn a parlamentben azt mondta, még ezen a héten meghívja a frakcióvezetőket a Sándor-palotába és igyekszik megértetni velük álláspontját, miért jelöl úgy, ahogy jelöl.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását