2024. május 19. - Ivó, Milán

Mesterházy egy független, kemény sajtóban hisz

Mesterházy Attila (MSZP) szerint a sajtó szerepe többek közt az, hogy ellenőrizze a politikát, és az álláspontját "függetlenül, keményen, kritikusan" fogalmazza meg.
2010. március 15. hétfő 19:10 - HírExtra
A szocialista miniszterelnök-jelölt a Szabad Sajtó Díjak átadásán hétfőn arról beszélt, hogy a sajtó ezzel a magatartásával az emberek érdekeit szolgálja, és például abban is segít, hogy jól tudjanak választani áprilisban.

Emlékeztetett arra, az MSZP több kísérletet is tett rá, hogy kiderítse: mit tartalmaz a Fidesz programja. Ha azonban ebben továbbra sem érnek el eredményt, akkor a sajtó tudja ezt folytatni, és segíteni a választóknak.

Mesterházy Attila úgy vélekedett, a Fidesz programja egy illúzió, amelynek foglya az ország. Leszögezte, hiába kínálja ezt a Fidesz, "nincs könnyebb út".

Beszéde végén megjegyezte: a sajtó nyugodtan fogalmazzon meg kritikát velük kapcsolatban is, mert ennek csak a buta politikus nem örül. Az okos okul belőle - vélekedett.

Hozzátette: ő sem rögtön szokott örülni a bírálatnak, de miután aludt rá egyet, mindig átgondolja a kritika tartalmát.

A Szabad Sajtó Alapítvány díjait idén Kálmán Olga, az ATV főszerkesztője, Simon Judit és Bod Tamás újságírók, valamint Tóth Ákos, a Népszabadság hír- és információs rovatának vezetője kapták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását