2024. március 29. - Auguszta

Itt az idő! A Fidesz a Dózsa szobor előtt tiszteleg

"Itt az idő! Találkozzunk nemzeti ünnepünkön, 2010. március 15-én, 15 órakor a Fidesz és a KDNP kampánynyitó nagygyűlésén - hirdeti a párt honlapja a polgári oldal mai rendezvényét. Az eseményre Orbánék több tízezer embert várnak.
2010. március 15. hétfő 10:55 - Nagy András
A bevezetőben idézett üzenet – melyhez hasonlókat sms-ben és telefonon is kaphattunk az elmúlt napokban – a fő kérdésekre meg is adja a választ. Kiderül belőle a mikor, a hol és persze az is, hogy (miként a többi párt rendezvényén is) kevéssé 1848-as hősökről, mint inkább az elmúlt nyolc, s még inkább a következő négy esztendőről lesz szó. (A miértről annyit: a legnagyobb ellenzéki párt eredetileg az Erzsébet híd pesti hídfőjénél „emlékezett” volna, ám miután kiderült, hogy a szocialisták is a közelben, jelesül a Pilvax közben ünnepelnek,módosították a helyszínt.)

A Dózsa György téri ünnepség fénypontja – ahogy minden évben – ezúttal is Orbán Viktor beszéde lesz. A Fidesz elnöke a várakozások szerint a évértékelőjéhez hasonló, „vízióvázoló” szónoklatot tart majd, csínján bánva a választási ígéretekkel. Mint ismert a Fidesz-KDNP szövetség a napokban jött ki a Nemzeti Ügyek Politikája című, durván kilencven oldalas programjával, ennek hangsúlyos elemei alighanem visszaköszönnek majd a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének előadásában.

Ami azonban biztos: Szijjártó Péter a Fidesz elnöki stábjának vezetője vasárnap arról beszélt, „nagy az érdeklődés a párt hétfői rendezvénye iránt, amely egyben március 15-i megemlékezés és kampánynyitó is lesz”. Konkrétan a Fidesz arra számít, hogy a csípős kora tavaszi időben több tízezer ember gyűlik össze a Dózsa-szobor környékén.

A rendezvény várhatóan másfél, két órán keresztül tart majd, különösebb biztonsági intézkedésre nem kell számítani, s és Orbán Viktor pártelnökön kívül felszólal még Navracsics Tibor frakcióvezető, valamint Kósa Lajos, alelnök is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását