2024. május 5. - Györgyi

Útfelújítások 40 millióért

Székesfehérvár negyven millió forint támogatást nyert a települési önkormányzati belterületi közutak fejlesztésére, korszerűsítésére kiírt pályázaton.
2009. augusztus 31. hétfő 13:40 - HírExtra
A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán elnyert támogatással 101 millió forint értékben három utca burkolatát újítják meg. Ahol szükséges, elvégzik az útépítéssel együtt a szükséges járulékos munkákat, a vízelvezetést, járdaépítést, illetve felújítást - mondta Warvasovszky Tihamér(MSZP, SZDSZ FPE támogatás).

A közbeszerzési eljárást már kiírták. A győztest a szeptemberi közgyűlés választja ki, majd a munkaterületek átadását követően még az idén megkezdődnek, s a jövő év júliusára befejeződnek a munkálatok.

A felújítás a város három fontos belterületi közlekedési útját érinti.

A Brassói úton korszerűsítik a burkolatot, s rendbe teszik a vízelvezető rendszert, az Ányos Pál utcában megerősítik a pályaszerkezetet, akadálymentesítik a járdákat, s zöldsávot alakítanak ki. A Rádió utcában pedig cserélik az útpályaszerkezetet, illetve szélesítik a burkolat keskenyebb szakaszait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását