2024. április 28. - Valéria

A Dózsa György-szobornál lesz a Fidesz-KDNP kampánynyitója

A korábban meghirdetettől eltérően nem az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, hanem az I. kerületi Attila úton, a Dózsa György-szobornál és annak környékén lesz a Fidesz-KDNP kampánynyitó nagygyűlése és ünnepi megemlékezése március 15-én 15 órakor.
2010. március 3. szerda 19:00 - HírExtra
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szerdán Budapesten a helyszínváltozással kapcsolatban újságíróknak indoklásképpen azt mondta: nem akarják kockáztatni a velük ünneplők nyugalmát, biztonságát.

A döntésről szólva kifejtette: tekintettel voltak a 2006. október 23-i eseményekre, "amikor is egyértelműen kormányzati, politikai megrendelésre verték szét az alkotmányos jogukkal élő, békésen megemlékező embereket, családokat", valamint arra "a veszélyre, hogy a két szélsőséges párt - az MSZP és a Jobbik - végső eszközként újra provokációra készül a nemzeti ünnepen".

Ezért március 15-én "a szélsőségektől távol, a szélsőségektől külön", a Dózsa György-szobornál ünnepel a Fidesz-KDNP - tette hozzá.
Arra a kérdésre, hogy kaptak-e olyan információkat, amely szerint MSZP-sek, jobbikosok provokálnák a Fidesz-KDNP rendezvényét, Szijjártó Péter úgy válaszolt: elég végigtekinteni az elmúlt évek nemzeti ünnepeinek kronológiáját, krónikáját, valamint az MSZP és a Jobbik jelenlegi állapotát, hangulatát, nyilatkozatait.

A Fidesz és az MSZP egyaránt kedden közölte a nyilvánossággal a március 15-re tervezett rendezvény helyszínét és időpontját. A Fidesz aznap az Erzsébet híd pesti hídfőjét és a Kossuth Lajos utcát, az MSZP pedig a Pilvax közt jelölte meg helyszínül. Mindkét párt 15 órára tervezi szabadtéri megmozdulását. A két helyszín fekvéséből adódóan könnyen előfordulhatott volna, hogy a két párt szimpatizánsait csak méterek válasszák el egymástól a Városház utca és a Kossuth Lajos utca sarkán. Az eset további érdekessége, hogy a Jobbik mintegy fél kilométerre, a néhány utcával távolabb található Deák téren tart gyűlést ugyancsak 15 órakor.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz a szocialisták után jelentette be saját rendezvényét az Erzsébet hídnál, ezért szerinte, ha az időpont miatt bármilyen probléma lenne, okkal várhatnak el valamiféle előzékenységet a Fidesztől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását