2024. május 10. - Ármin, Pálma

Lediplomázott az ország első sportszakjogásza

Először adtak át sportszakjogász és szakokleveles sportjogi tanácsadó diplomákat Magyarországon: szombaton huszonnyolcan vehették át oklevelüket a Pécsi Tudományegyetemen.
2010. március 13. szombat 15:09 - HírExtra
Tamás Lajos, a képzés vezetője az MTI-nek elmondta: a magyar sport fejlődése okán egyre nagyobb szükség van olyan szakemberekre, akik tisztában vannak a gazdasági-, az egészségügyi-, a büntető- és a munkajog sportot érintő területeivel, ismerik a Legfelsőbb Bíróság gyakorlatát, s e tudásukkal segítik az egyesületek, sportszervezetek, önkormányzatok munkáját.

Megjegyezte, bár Magyarországon számos sportjogász tevékenykedik, ők a tudásukra nem a felsőoktatás keretein belül, hanem autodidakta módon tettek szert. A Pécsi Tudományegyetem jogi karának továbbképző központja azonban lehetőséget nyújtott az átfogó ismereteken túl a hivatalos végzettség megszerzésére is.

Tamás Lajos kitért rá, hogy a képzésre jogászok, valamint azok a diplomások jelentkezhettek, akiknek végzettsége a sporthoz kötődik, vagy a sport területén dolgoznak. A jogászoknak két, a többieknek három félévet kellett tanulniuk a kiegészítő oklevélhez.

Elárulta: ősszel ismét indít sportszakjogász és szakokleveles sportjogi tanácsadó képzést az egyetem, de a nagy érdeklődésre tekintettel már nem Pécsett, hanem Budapesten.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását