2024. április 20. - Tivadar

Jobbcsapott, balhorog az MDF-ben

Az MDF szóvivője szerint Lévai Zoltán, a párt leváltott budapesti elnöke "hazudik, vádaskodik, törvénytisztelő polgárokat sároz be".
2010. március 11. csütörtök 16:05 - HírExtra
Kerék-Bárczy Szabolcs arra reagált az MTI-nek, hogy Lévai Zoltán az Index hírportálnak csütörtökön egyebek között azt mondta: az MDF financiális kényszerből ment bele, hogy átadja a fővárosi képviselőhelyek többségét az SZDSZ-nek, a liberálisok azonban megszegték a szerződést.

Nyilatkozata szerint az MDF budapesti szervezetének elnökeként nem adhatta a nevét "ahhoz a hamis látszathoz, hogy a dolgok rendben folynak". Érzékeltem, hogy bizonyos innovatív megoldások nélkül már nincs remény, és nem szerettem volna, hogy ezeket egyszer az én nevemhez kössék majd" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mit nevez innovatív megoldásnak, azt mondta: olyan technikákat, amelyekkel kétszáz ajánlószelvényből néhány nap alatt nyolcszázat lehet csinálni. "Törvényes eszközökkel szinte kizárt, hogy ez sikerüljön" - jelentette ki.

Lévai Zoltán az Indexnek közölte: tisztán látható, hogy Budapesten a legtöbb körzetben már lehetetlen elérni a szükséges mennyiséget. Elmondta azt is, hogy az SZDSZ nem segített az MDF-nek a fővárosban az ajánlószelvények gyűjtésében.

Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke hétfőn közleményben tudatta: leváltották a párt budapesti elnöki posztjáról Lévai Zoltánt, akinek párttagságát is megszüntetik. Lévai Zoltánt azért menesztették, mert jelezte, hogy a BKV körüli korrupciós ügyek miatt felmondottnak tekinti az SZDSZ-szel kötött fővárosi választási megállapodást, amely a liberális párt szerint továbbra is érvényben van.

Lévai Zoltán az MTI-nek hétfőn megküldött közleményében azt írta: felmondottnak tekinti az SZDSZ-szel kötött fővárosi választási megállapodást, mert szerinte egy közös jelöltet is érintő, a BKV-botrányhoz kapcsolódó hírek kárt okoznak az MDF-nek. (Az MTI BKV-s forrásból pénteken úgy értesült, hogy munkakör nélkül foglalkoztathatták a közlekedési vállalatnál Boruzs András SZDSZ-es újpesti önkormányzati képviselőt, az SZDSZ fővárosi elnökét, az MDF országgyűlési képviselőjelöltjét.

Az egyik könyvvizsgáló cég BKV-t vizsgáló jelentésében rámutatott arra, hogy Boruzs András munkakör hozzárendelése nélkül szerepel az állományi listában, a társaság belső levelezési rendszerében azonban nem szerepel munkahelyi elérhetőséggel, és a munkaügyi szerződésében HR-tanácsadó szerepelt.)

Az MDF budapesti választmányának 13 tagja Lévai Zoltánt egyszer már leváltotta elnöki posztjáról még februárban, mert szerintük nem megfelelően képviselte a budapesti MDF szervezetek érdekeit, a fővárosi lista jelöltjeit nem ismertette, a választmány azt soha nem szavazhatta meg, a jelölő szervezetek többségének jogát elvonta. A pártvezetés szabálytalannak tartotta és nem fogadta el a Lévai visszahívásáról született határozatot, február 19-én pedig az MDF országos választmánya április 25-ig magához vonta a budapesti választmány jogköreit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 11. 16:37
Mégis hogyan gondolja az MDF, hogy hitelesen tudja képviselni bárkinek az érdekét, amikor, saját maguk között sem tudnak rendet rakni.

Szánalmasak!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását