2024. április 30. - Katalin, Kitti

Három hónap szünet

Mától szünetel a vasúti forgalom az óbudai vasútállomás és a Nyugati pályaudvar között az északi összekötő vasúti híd felújítása miatt; a vonatok szeptember 21-ig a Margit híd és Kaszásdűlő között a HÉV-vonalon szállítják majd az utasokat, így az Esztergo
2008. június 21. szombat 09:35 - Hírextra

Balogh-Fazekas Anita közölte: a Budapest-Esztergom vasútvonal szerelvényei Esztergom felől Óbuda vasútállomásnál áttérnek a HÉV vonalra, így Kaszásdűlő megállóhely után a Margit hídig közlekednek.

A Margit híd budai hídfő és a Nyugati pályaudvar között a 4-es és a 6-os villamossal mindkét irányban, a 26-os autóbusszal egy irányban közlekedhetnek érvényes vasúti bérlettel, míg a pesti oldal utasai a 3-as metróval a Nyugati pályaudvar és Újpest Városkapu állomások között mindkét irányban megtehetik ugyanezt.

Azoknak, akik metróval utaznak, a vasúttársaság pénztáraiban M3-as feliratú bélyegzővel látják el a bérleteket, és a menetjegyeket. A korlátozás ideje alatt a BKV szintén elfogadja a lezárt vasúti szakaszra érvényes vasúti jegyeket, bérleteket és utazási igazolványokat.

A vasúttársaság a járműfejlesztések után idén kezd bele a vasútvonal felújításába, és ennek keretében a Budapest-Esztergom rehabilitációs program első ütemében újítják fel az Északi összekötő vasúti hidat, hogy a rekonstrukció után a vonatok menetideje csökkenhessen. A felújítás előtt 20 km/h sebesség-korlátozás volt érvényben, a felújítás után 80 km/h lesz a vonatok megengedett sebessége ezen a szakaszon.

A korlátozás várhatóan szeptember 21-ig tart.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását