2024. március 29. - Auguszta

Kellene az MDF-nek a kilépők mandátuma

A Magyar Demokrata Fórum Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöksége szerint azoknak az MDF-tagoknak, akik nem tudják elfogadni a többségi határozatot az európai parlamenti listáról és emiatt kilépnek a pártból, vissza kell adniuk a mandátumukat is - áll abba
2009. március 11. szerda 17:55 - HírExtra
A demokrata fórum szabolcsi elnöksége elfogadja és a demokratikus elveknek megfelelően támogatja az MDF országos választmányának az európai parlamenti listáról hozott határozatát - hangsúlyozta Gyüre Lajos megyei pártelnök, a dokumentum aláírója.
Ugyanakkor - folytatta - elfogadhatatlannak tartja a nyírségi elnökség, hogy a döntést egy "kisebbség vita tárgyává teszi".

Ugyancsak elfogadhatatlannak tartják, hogy "a kisebbség képviselői a Magyar Demokrata Fórum listájáról szerzett mandátumok mögé bújva zsarolják a többséget".

A szabolcsi pártvezető hozzátette: véleményük szerint annak, aki nem tud azonosulni a többségi döntéssel, és képtelen azt tiszteletben tartani, a pártból való kilépésen túl az MDF-től kapott parlamenti és egyéb mandátum visszaadásához is kell, hogy legyen erkölcsi tartása.

"A kilépést szerintünk, összekötve a mandátumok visszaadásával, együtt kellene jelezni, nem pedig úgy, hogy a képviselőséggel járó előnyöket megtartják az érintettek, a párttagsággal járó felelősséget pedig nem vállalják" - emelte ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását