2024. április 26. - Ervin

511 milliárdnál tart a 4-es metró

A márciusban elfogadottnál 25 milliárd forinttal több pénzre, 511 milliárd forintra van szükség a 4-es metró I. és II. szakaszának megépítéséhez - tudta meg az MTI fővárosi kormánypárti képviselőktől, akik pénteken kapták meg a Főpolgármesteri Kabinet jöv
2007. december 15. szombat 07:45 - Hírextra
Az előterjesztés szerint a Kelenföldi pályaudvar - Keleti pályaudvar közti első szakaszhoz 348 milliárd forintra van szükség. Ehhez mintegy 289 milliárd forintos EU-támogatás adható a Kohéziós Alapból.
A Baross tér-Bosnyák tér közti II. szakasz az első átadása után két évvel, 2013. június végén várható, az anyag szerint. Erre a szakaszra 163 milliárd forintot költenének.

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes elmondta, hogy jövő hétfőn a városvezetés, csütörtökön pedig a Fővárosi Közgyűlés elé kerülő tájékoztató gyakorlatilag annak az anyagnak a rövidített változatának tekinthető, amellyel az EU forrásokra készülnek pályázni.

A politikus közölte, magáról a pályázati anyagról csak azután tárgyalhat a közgyűlés, lehet, hogy egy januári rendkívüli ülésen, miután a Pénzügyminisztérium kiírja a pályázatot. Egyidejűleg kormányrendeletek megalkotására is szükség van - tette hozzá. Leszögezte, hogy a főváros "kész van a pályázattal" várja, hogy benyújthassa azt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását