2024. május 15. - Zsófia, Szonja

SZDSZ: továbbra is érvényben van a választási szövetség

Az SZDSZ szerint továbbra is érvényben van a liberális párt és az MDF fővárosi választási szövetsége.
2010. március 8. hétfő 18:08 - HírExtra
Az SZDSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében az MDF fővárosi elnökének bejelentésére reagálva azt írta, "a két párt Bokros Lajos programját támogatva közösen készül a választásokra, hogy a demokratikus közép megfelelő súllyal legyen jelen az új Országgyűlésben".

A közleményben kijelentik azt is, hogy az MDF országos listát és minden megyében területi listát állít. Szerintük jelenleg az a feladatuk, hogy a 176 egyéni választókerület döntő többségében egyéni jelöltje is legyen a demokratikus középnek.

Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke hétfőn, az MTI-nek megküldött közleményében jelentette be, hogy felmondottnak tekinti az SZDSZ-szel kötött fővárosi választási megállapodást, mert szerinte egy közös jelöltet is érintő, a BKV-botrányhoz kapcsolódó hírek kárt okoznak az MDF-nek.

A politikus úgy fogalmazott, nem várható el, hogy az aktivisták tovább dolgozzanak, mert napokban ismertté vált korrupciógyanús ügyek számukra - és mindenki számára - vállalhatatlanok. Az MTI BKV-s forrásból pénteken úgy értesült, hogy munkakör nélkül foglalkoztathatták a közlekedési vállalatnál Boruzs Andrást, az SZDSZ fővárosi elnökét, az MDF országgyűlési képviselőjelöltjét.

Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke erre reagálva röviddel ezután közleményben közölte, hogy leváltotta a párt budapesti elnöki posztjáról Lévai Zoltánt, akinek párttagságát is megszüntetik.

Döntését azzal indokolta, mivel Lévai Zoltán megszegte az MDF országos választmányának február 19-én hozott határozatát, a továbbiakban nem az MDF budapesti választmányának elnöke, így fővárosi elnöki posztját is elveszti, ezzel egy időben MDF-es tagsága is megszűnik. Február 19-én az MDF országos választmánya április 25-ig magához vonta a budapesti választmány jogköreit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását