2024. május 2. - Zsigmond

MDF - SZDSZ: a szerződésnek vége!

Az MDF budapesti elnöke felmondottnak tekinti az SZDSZ-szel kötött fővárosi választási megállapodást, mert szerinte egy közös jelöltet is érintő, a BKV-botrányhoz kapcsolódó hírek kárt okoznak az MDF-nek.
2010. március 8. hétfő 18:00 - HírExtra
Lévai Zoltán az MTI-nek hétfőn megküldött közleményében úgy fogalmaz: nem várható el, hogy az aktivisták tovább dolgozzanak, mert a napokban ismertté vált korrupciógyanús ügyek számukra - és mindenki számára - vállalhatatlanok.

(Az MTI BKV-s forrásból pénteken úgy értesült, hogy munkakör nélkül foglalkoztathatták a közlekedési vállalatnál Boruzs András SZDSZ-es újpesti önkormányzati képviselőt, az SZDSZ fővárosi elnökét, az MDF országgyűlési képviselőjelöltjét. Az egyik könyvvizsgáló cég BKV-t vizsgáló jelentésében rámutatott arra, hogy Boruzs András munkakör hozzárendelése nélkül szerepel az állományi listában, a társaság belső levelezési rendszerében azonban nem szerepel munkahelyi elérhetőséggel, és a munkaügyi szerződésében HR-tanácsadó szerepelt.)

Lévai Zoltán közölte: a párt fővárosi szövetsége az SZDSZ-szel tovább nem tartható fent, azonnali hatállyal felmondottnak tekinti az SZDSZ-szel kötött megállapodást.
Lévai Zoltán - mint írja - meggyőződött arról, hogy az MDF országos választmánya alapszabály-ellenesen vonta el a fővárosi testület döntési jogkörét. Véleménye szerint ezeket a tevékenységeket a párt elnöksége nem láthatja el, hiszen az operatív munka sikeréhez a "terepismeret” elengedhetetlen.

"Ennek következtében megállapítható, hogy az általunk vállalt feladatokat ellátni nem tudjuk, a további értelmetlen, a tagság akaratával és a testület döntéseivel szembemenő központi utasításokat pedig nem kívánjuk végrehajtani és végrehajtatni" - fogalmaz Lévai Zoltán.

Az MDF budapesti választmányának 13 tagja még február 11-én este igennel szavazott arra, hogy visszahívják tisztségéből Lévai Zoltán elnököt és új elnöknek Szegner Lászlót, Óbuda alpolgármesterét választják. A választmányi tagok az MTI-vel akkor azt közölték: a bizalmatlansági indítvány oka az volt, hogy az idei országgyűlési választások kapcsán Lévai Zoltán elnöki minőségében nem megfelelően képviselte a budapesti MDF szervezetek érdekeit, a fővárosi lista jelöltjeit nem ismertette, a választmány azt soha nem szavazhatta meg, a jelölő szervezetek többségének jogát elvonta, kötelező egyeztetések nem voltak.

A pártvezetés szabálytalannak tartotta és nem fogadta el a Lévai visszahívásáról született határozatot, február 19-én pedig az MDF országos választmánya április 25-ig magához vonta a budapesti választmány jogkörét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását