2024. április 19. - Emma

Mit néznek a turisták?

A turisták több mint egyharmada a természeti, kulturális szempontból érdekes helyeket részesíti előnyben a téli-tavaszi pár napos kirándulásokon.
2010. március 7. vasárnap 12:24 - HírExtra
Az Utikalauz.hu internetes közösségi útikönyv és a Balaton körüli strandokat, programokat bemutató Balatontipp.hu közös kérdőívvel arra kért választ a látogatóitól, hogy mi az elsődleges programcéljuk a pár napos, legalább egy éjszakás téli-tavaszi kirándulásaikon.

A felmérésre érkezett 2002 válasz alapján a kirándulók 36 százaléka elsősorban érdekes helyeket választ a főszezonon kívüli, hétvégi kiruccanásai helyszínéül. A résztvevők 21 százalékának a természetjárás a legfontosabb úti célja, míg 19 százaléknak a fürdő- és wellness-programok. A párjával töltött meghitt együttlét a fő motivációja a válaszadók 15 százalékának, és 3,5 százalék azok aránya, akik a "gasztronómiai, ivászati kalandozást" tekintik a legvonzóbbnak.

Pár százaléknyi válaszadónak egyéb, meg nem nevezett úti céljai vannak.
Bár a felmérés - amelyről Győrffy Árpád, a Balatoni Turisztikai Szolgálat szakértője számolt be az MTI-nek - nem tekinthető reprezentatívnak, a portálok működtetői szerint az eredménynek így is fontos üzenete lehet a helyi és térségi turisztikai stratégiák kialakításában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását